新加坡超過7成人口打晒兩支針,8成人打咗一針,睇下最新感染數字先

339 回覆
309 Like 22 Dislike
疫苗防到重症,醫療咪唔會爆囉,咁咪可以正常生活囉

唔信疫苗防到重症就另計啦
紐西蘭有一單都即刻lockdown
其實鎖好關,lockdown一排好快就追到0
香港最大問題係對最大輸出病毒國冇鎖關
其實都已經唔係疫苗有無實際成效既問題..
人以群分 越多人被逼打 無打針既人就變異類
港共玩依種分化手法十分之高明的
邊度睇到打咗針仲中得多咗?
人地個網都已經分析埋:
4. There is continuing evidence that almost all fully-vaccinated individuals do not suffer serious disease when infected, unless if they had underlying medical conditions that made them more susceptible. Over the last 28 days, the percentage of unvaccinated who became severely ill or died is 9.2%, while that for the fully vaccinated is 1.2%.

https://www.moh.gov.sg/news-highlights/details/update-on-local-covid-19-situation-and-vaccination-progress-(28-aug)
我話唔多
有都係比例一樣同埋唔重要
因為中左有事去醫院
冇事就根本影響唔到大局
你咁叻你搵個數據出黎呀
認真有冇人可以解答到我...

如果冇考慮到呢樣嘢(唔係講緊歲數,而係本身有冇長期病)咁其實啲stat冇任何意義,遑論疫苗可以/唔可以減低重症機率
遲早都要開關,到時打科興嗰啲人自己為自己負責啦
反疫苗撚: 睇唔到

依張唔係咁解咩 有錯自膠
問題係有d連登仔思覺失調
鬧政府谷針政策 但又想人放寬限聚令
鬧政府清零目標 但又唔肯打針
咁你地想點? 唔打針又要放寬限聚同通國際關
到時感染率同重症率就真係世界第一喇
邊度有話科興防重症唔得
你就真係睇唔到喇
用下你對死人眼睇字啦
睇下打左疫苗既重症同死亡率再講啦
依家未有得打針囉
最初2020年頭未有針打就話姐
就嚟2022仲鎖關清零
明明打完針就just a flu
成班鎖關恐懼撚
有咩問題?鎖撚到2046?
留名
呢D post就推唔上
日日就淨係見到叫人打針post
只要meet到propaganda
連科學推論都唔需要lur
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞