K11 Sephora強行搜查南亞手袋,指因為南亞人成日偷野

382 回覆
676 Like 29 Dislike
呢個咪係racial profiling
係,唔好意思我講漏咗,我補充一下

佢係改名造假護照嚟香港,我哋公司個個叫佢阿星

佢老婆係菲律賓人,本來喺太子道西某單位做賓妹,我公司個南亞仔因公事要搵該單位業主做嘢,個南亞仔上咗幾次個單位,搞大咗個賓妹個肚,然後結婚生仔
同外國比人怨g那廢炎傳播者咁
blm出左聲未
撻個leftard term didn’t justify nothing
個staff 新嚟定毅進仔
講野咁直接唔識講野
美國黑人打亞裔唔見你地睇到躁
垃圾 只係願面面對 對自己有利既留言
站係道德高地
你呢D人我遇唔少 有幾種
分別通常係
你一定係有鳩既仔 所以話佢地好安全 + 下列
1.你本身就係南亞仔
2.你身邊人同南亞仔有關係
3.就係你同你身邊既人 屋企人 親戚 都未遇過南亞仔既毒手
4.咩都係靠網上報導同自己所謂既"接觸"
之前睇過一條d外國歧視短片
同呢單野個情況幾乎一撚樣

黑人,買野,屈偷野,發現無偷,唔肯即時道歉
俾人搞大,公關災難

成單野有9成相似
On9 一句咩人都有 世界唔洗有統計學 唔洗draw conclusion
讀ischool中環港島大再ivy league usc ubc回流返嚟跟Daddy打風流工嗰堆有錢到仆街 連登仔覺得得深水埗有南亞人就係賊 冇見識真係得人驚
我覺得你呢D先得人驚
接觸最好個班就係有見識
咁我夠可以話我接觸最壞個班 話你冇見識

左膠真係好得人驚
見到係街講普通話個D就以為係150個
大把渣住幾千萬黎香港住山頂 掃樓 渣幾層收租 渣跑車 有幾架船
D仔女全部讀國際 冇見識真係得人驚

以偏概全你地又唔套落大陸人到既
得啦 叉仔
我唔認同Muslim
唔等於要將Muslim當terrorist

Terrorist嘅一大要點係要有實行嘅傾向
呢個先係Muslim同Taliban個分別

如果話教義有寫就代表有實行傾向嘅,咁差唔多所有一神教都係terrorist
多南亞人偷野 唔代表商戶有權搜袋
有證據一係報警先搜
叉仔終於覆我啦
選擇性 專覆D對自己有利既留言
垃圾
你係叉仔 你係香港出世話唔埋都有AZ架
大家都係香港人呀嘛
咁山頂都有班1842年跟英國人來ge阿叉 洋奴買辦後代
但錢多到平時你唔會見到佢地
係d木球會 golf 度活動多
會行K11 ge南亞人一般都比較 低端人口d
南亞人冇一個無辜
支持K11咁做
可惜連登成班左膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞