K11 Sephora強行搜查南亞手袋,指因為南亞人成日偷野

382 回覆
676 Like 29 Dislike
我好似幾個禮拜前已經見到個ig post
完全唔知發生咩事
南亞狗係咁低賤架啦 屌你老母嘈乜?
條友形跡可疑,外形似恐怖分子,周佢有咩問題

班狗係街都周下人架啦
一時又講I & team 一時又we 一時又直接i返佢想代表緊公司得嚟又想分返開呢單嘢唔關我事?
咁都叫左膠
連登仔真係支那種黎
去到邊都比人歧視真係抵撚死
好得意 依個racist comment咁多人負皮
下面嗰堆就咁多人正評
你第一句就話"間鋪唔見嘢", 我先問你啫
合理
人哋覺得係核心價值
香港就覺得普生價值係著數
層次差太遠
所以連登仔一有人話喺外國俾人歧視
一定要指撚住佢嚟笑
因為真係抵死
因為呢位 GM 係坐office 同新上位,佢又點知咁多 details 。同埋係 Sephroa 接過外判都知,係 K11 Sephora 做完野係要 check 袋,其他幾間都唔洗,可能係k11 個店長麻煩。
你點肯定係香港人偷而唔係南亞仔偷?
我嗰單係cctv影到南亞仔偷仲拉埋,點解我講唔出?
錦田/流浮山 好多南亞仔偷單車,你唔講?
雖然真係有一班印度有錢人 但佢地明顯文化質素都係差啲 共眾場合大聲講嘢都由得佢 橫衝直撞唔會講唔該 可能係老一輩先係咁 後生啲嗰輩就好禮貌好多同鬼佬冇分別

利申 係遊艇會做過
低賤人種
因為港狗自己唔會比人打柒
你嗰區少南亞人唔代表南亞人唔會偷嘢,你覺得偷嘢嘅人會繼續大模斯樣喺原區活動 等你發現?講嘢唔咁好笑ok?
上左平機會未
個社會係因每一個人組成,唔係話要做到政治家發明家先叫有貢獻
你打份工可以係勞動力既貢獻,用人工消費都係一個經驗貢獻
如果你話大部分南亞生十個八個再拎綜援係貢獻,幫黑社會睇場霸位都當貢獻,咁我無野好講
咪臭係
成班連登仔仲幫南亞狗奶袋底
正廢物
班南亞狗除左不停生呃公屋搶香港人資源,搶香港人工作仲有咩貢獻?望下深水埗果班有無人答到我?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞