K11 Sephora強行搜查南亞手袋,指因為南亞人成日偷野

382 回覆
676 Like 29 Dislike
大陸仔?
K11嘅外圍全部都係南亞地頭南亞人
你歧視
正路啦,包到個頭咁
真係偷野睇返cctv都搵唔到人啦。
每個南亞同支那北佬都check就啱嫁啦
上面comments有好多種族主義者
即是根據一個人的種族或膚色,作為懷疑一個人有否犯法的理由。

其實冇可能證明到 佢只係無禮貌同搜袋
我條村都有
可能文化唔同
佢地嘅熱情會令人覺得唔舒服
佢地會笑淫淫望住你叫你靚仔靚女
香港人好小會咁
公司有on9仔好正常,想間公司做咩吖?咪又係培訓下,訓下話囉。呢啲嘢需要慢慢來架啦。
香港地人權都冇,歧視小事啦
出黎叫南亞手足 宜家叫蝻亞仔 屌你老母 真香港手足果班 唔係移民潛水就係被人捉左 得番班癡光環既腥港人 兒登仔收皮啦
果日經過見到果堆南亞人出去果陣個防盜響喎 所以先check佢地 成班仲係度勁嘈咁 原來單野搞到咁大
尖沙咀真係好多蝻偷野,個陣賣衫1個月比佢地偷幾千蚊貨
鳩到無與倫比
我記得早幾年廣東道sales當香港人係狗
可能係隻狗講
啲狗成撚日racist
保持距離
根本反映唔到當時情況,一開始仲以為係公司規矩咁癲,依家只不過係個另員工俾人懷疑佢歧視,相反如果個班人係白人,俾職員用奇怪目光search佢你唔會覺得佢歧視我地成日覺得南亞/黑人容易俾人歧視都係一種歧視點解唔係單純個職員有合理懷疑呢
呢個po好恐怖
香港人不嬲鍾意歧視
一堆字就可以上南華

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞