K11 Sephora強行搜查南亞手袋,指因為南亞人成日偷野

382 回覆
676 Like 29 Dislike
你識得人少啫
已封鎖會員 物櫃台

已封鎖會員 物櫃台

已封鎖會員 物櫃台

Racial profiling
連登係racist最後避難所,佢地冇地方可以去
統計數字嚟講南亞多啲偷嘢
check嚴啲都好合理吖
事實上南亞狗喺香港犯案累累,形象上被普遍認為「南亞狗」等同「罪犯」。唔關種族事,換上其他種族都係一樣。全因南亞狗個底太花,事件唔屬於族種歧視。

利申:被南亞仔拆過電單車零件,報警搵到CCTV斷正拉人
香港人做好野被讚時 : 我係香港人呀 ,個榮譽我有份

香港人做錯野被踩時 : 個d個別例子不代表香港人, 咪撚標籤我
有冇數據先
人種偷野比例
南亞-》後生仔
種族-》年紀/政治立場

被後生仔阻過返工,加上新一輩後生仔犯罪率比以前高,就當所有後生仔係罪犯
叫班死人南亞狗收皮啦,多得佢地d同鄉唔少,成班難民低賤人種早應該用集中營困起哂。
所謂『上樑不正下樑歪』係社會氣氛嘅問題
政府高官依靠市民飼養 都成撚日出言恐嚇及譴責
何況私人企業明買明賣,你唔幫襯咩 還有大把人買嘢
空穴來風未必無因
南亞狗 成日入人鋪頭睇到成地野唔執
入鋪就唔理d細路 跑個d做齊又嘈
重要成日拉低口罩
呢度係香港 唔係左膠化西方
唔撚洗睇你面色
黑人同南亞人全部都係罪犯 低端人口
歧視嘅人總搵到理由合理所有歧視
好痴線
所以,以你呢個例子:
「後生仔犯罪率比以前高」換來嘅結果就會係「對後生一代審查更加嚴謹」,怪就怪「後生仔」個底太花,事件唔屬於歧視。

屬於同一道理
南亞狗一個都唔可以放過
咁又真係過左火
平時鋪頭最多都係見南亞狗就跟實佢
如果係歐美,直情會有大班人打爛你間鋪
點知開完發現入面咩冇 得好撚多咖哩
你識幾撚多人呀?

有錢個班佔幾多百份比阿?

答啦傻西
歧視南亞裔你我有責
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞