覺唔覺伊斯蘭教係人類發展嘅最大障礙

329 回覆
1494 Like 74 Dislike
當年唔係蒙哥死左既話,旭烈兀一早滅左伊斯蘭教
林鄭係女權?
連登所有唔啱聽嘅都係女權、左膠
理撚得佢個理念係咩
唔怪得今日有個post話連登仔係香港塔利班
讀到大學果堆多數都正常
我都唔認同嗰d話Muslim同modern/western values係本質上incompatible 嘅說化
大把以前嘅宗教都充滿dogma同on9野
係睇你喺現代點樣interpret同practice
但而家有幾多muslim 有呢種concept先
巴打個名幾正
大刀…紅馬騎士正式出場
睇緊連登嘅cd-rom們唔好畀啲咁嘅黐線佬影響到
武力至上都好丫
佢地都唔係
純粹拎撚左人地發達國家啲武器去開片
之後又脅持平民做人質唔畀你大型軍火炸鳩
又用左膠道德綁架埋唔畀人阻佢個智障教生存
其實都係其他國家有份助攻
人類滅亡指日可待
加速加速
白馬騎士當然已經出咗場,
不過冇乜人睇得出
借問聲樓主點睇新疆既穆斯林
屌講經咩
先唔講聰唔聰明
啲nigga嗰種賤畜性格
全地球有一半黑人都係nigga 底
完全冇家庭觀念
屌完生幾隻賤種就走左去
發達地區都幾撚多黑人單親老母
之後又冇錢養冇資源冇教育
而最撚奇撚怪嘅係
啲賤種仔受完苦又做返同一套去啲女人同細路度
唔識得用上一代做反面教材
係冇腦定係做咩
諗唔撚明
道德作用係約束本能嘅缺陷
防止人類喺科技進步緊嘅時候同時自我毁滅
但係我唔覺得喊打喊殺係道德嘅一種
你搞清楚係我痴線定個世界痴線先

好多人啞忍唔出聲JA
有冇巴打可以解釋下點解以前伊斯蘭有數學、天文、化學、醫學演變成今時今日噉
你覺得林鄭一言一行真係聽哂中共指示

佢自己自把自為企到咁硬去到咁盡,就係佢D女人特質

女人呢種生物真係幫到極權國家實行到佢獨裁統治

將女人放係中層,包保D細既聽聽話話唔作反

因為D細既俾你地D女人虐待到不似人形
汶萊、馬來西亞?
我留意咗你好耐
見你都回左好多次文
不如你講吓現今伊斯蘭教有咩偉大之處
我諗應該好多人想知
唔好好似啲職場老屎窟咁
屌完又唔講點解

唔好同我講歷史 佢曾經好開明之類
因為現今支那嘅生活水準拎到1000年前都可以屌打全球
時代會進步 標準都會一樣
on99為左女人想香港蛔化
其實耶撚原本都係好撚癲
係唔知幾時進化左冇咁極端
明明本身聖經都係有啲cls
乜野亂倫、殺呢個殺嗰個
但發展慢慢變左隱惡揚善唔會咁癲

我一路都覺得係個乜撚野呀伯拉罕唔知點樣上左位
之後就自己想寫乜就吹乜做土皇帝
乜撚屌細路殺女人
未結婚唔係處就殺
處女情結到傻撚左咁
變左cls宗教
之後啲信徒又係cls
啲女人又反抗唔到

諗落耶穌份人其實冇乜野
甘願受苦受難
苦行大愛撚
都算係咁

Btw 姐撚做咩畀人擺左上檯

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/%E8%80%B6%E7%A8%A3
其實問一個宗教有咩偉大之處呢個問題係好vague
淨係為成為全球1/3人口提供信仰已經係偉大既地方啦
唔係全部穆斯林都係包頭 恐怖分子
你淨係focus一個宗教入面既極端分子去justify伊斯蘭教係人類發展嘅最大障礙
你唔覺得自己好有問題
伊斯蘭教拒絕世俗化?
未聽過土耳其呢個國家?
多人信就偉大? 你認真?
照你咁講支那都好偉大
有13億人擁護

伊斯蘭教全擁1/3嘅人口
請問你睇嘅創作
用緊嘅科技產品
食緊嘅菜式
有邊樣係伊斯蘭教創造出嚟?
就算為咗駁嘴 最多咪比係搵到一樣半樣
事實就係伊斯蘭教創造左太多對現今社會毫無建樹嘅垃圾人口出嚟
Shamima Begum?無左英國國籍了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞