[KPOP] K-POP 2021討論區(66)

1001 回覆
7 Like 71 Dislike
我哋咁有緣…add my tg: hugo1991
花生友點會知
但就算收錢嗰一方接受和解
就無得再企道德高地綁架人啦
你勁明白事理…感動…
好好聽
又唔係洗腦歌
即係邊個?
你追開咩禁把砲吖 拎出嚟講下?
崔澯閪
T-thrill ride T-thrill ride Chillin chillin
嘟嘟嚕嚕 嘟嘟嚕嚕
唔好打交!唔好打交!佢原神之友創始功臣
禾追iu,twice

災仔呢個造型好靚
Top 5 all kill 都有得打j
講到口臭啦
但酸民撚會聽
針唔拮到肉唔知痛自己idol出事就知咩事啦
Red Velvet 'Queendom' MV

https://youtu.be/c9RzZpV460k

(本篇韓評擷取第200至300則留言)

來源: theqoo https://theqoo.net/2123583100

1. 感覺像是平凡的收錄曲,她們這麼久沒回歸的說,好可惜ㅜㅜ

2. 歌曲很好聽,孩子們也都很漂亮

3. Yeri好漂亮,感覺最近是她的顏值巔峰

4. 歌是不錯,但如果能夠更有爆點的話應該會更好,不過滿適合在夏天聽的

5. 這首歌有點無聊

6. Joy最後副歌+C位的部分好清爽~

7. 我只喜歡合唱的部分....ㅠ 但多聽幾次應該會慢慢喜歡

8. Joy的音色太美了,我聽到都起雞皮疙瘩了

9. Red Velvet還是跟以前一樣漂亮,但歌曲就... 很像收錄曲

10. 我喜歡之前提前公開的部分,然後我個人覺得Red Velvet的歌如果沒有rap的話會更好聽..

11. Irene還是C位耶ㅋㅋ

12. 聽起來不太像SM的歌,之後要再聽一次才行

13. 聽完沒什麼印象,可能看完舞台和live會更好

14. 這不就是SM特有的夏日歌曲嗎? 我很喜歡ㅋㅋ 但看到Irene還是覺得很尷尬

15. 歌曲還不錯,但MV看起來有點土
Cr韓網評論翻譯站

到時會好似寶寶咁周圍屌鬼
自從SM統一世界觀,又KOSMO又KWANGYA,我就覺得佢出嘅歌全部都係promote緊佢將來啲AI偶像產品
佢被狗屌
大家認為呢個回歸值唔值得等咗一年八個月
有wendy Irene就值啦 又唔係等首歌

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞