有冇人已經去完郵輪公海遊

1001 回覆
20 Like 175 Dislike
露台做愛計劃
3500幾日?

香港staycation感覺只係留係香港

出海始終與世隔住,可以離開下
wifi點計?
幾百蚊兩個裝置慢到爆 真係用黎覆whatsapp
幾好強制你喺船到hea
勉強可以睇到720p YouTube
睇房部電視啦 有戲睇 再唔係就去玩下bingo又一日
依家最抵玩係邊個,想請兩老去
請兩老去就星夢啦 直接book皇宮套房優先上船,唔洗排隊,仲可以叫個管家幫你地book曬所有嘢
仲有皇宮包曬所有付費餐廳每日可以食一餐(有個叫藍湖餐廳另計),如果要食皇宮套餐以為既野食補差價就食得 姐係譬如扒房一個人600,但係你想食800個個餐,咁既話補200就食得
唔知而家有冇show睇,有既話皇宮係有專屬位坐

RCL感覺上就係比後生上去多,船上面洗美金(星夢港紙),老人家去可能會覺得悶,但係我食過佢間扒房真係好有格調,夜晚食黑到仆街如果你多人去食,可能佢會肯用family serve既形式而唔係一個人一個餐咁上,姐係前菜同冷盤都係所有都上曬比你,等你唔洗諗食咩。同埋個度既人基本上都係要講英文,同埋佢地記性真係好好,個陣我十幾人去食飯,佢可以唔洗抄order已經記得所有人食咩主菜,相反呢點星夢真係唔講究,可以上錯菜

義大利菜上次食左四個鐘 又係勁黑勁靜咁

免費餐廳RCL個主餐廳其實我覺得好過星夢個中菜廳,因為佢係西式餐廳,當然質素唔好expect有付費餐廳咁好啦

所有香港郵輪自助餐都係垃圾 所以不作評價

結論係 如果想父母舒服就搭星夢皇宮 如果係普通露台房既話就搭RCL啦 仲要而家新船Spectrum of the Seas
好詳細
講英文佢哋唔掂
睇下星夢先
星夢講普通話多過講廣東話
八成大陸人船員黎
疊住重陽呢啲紅日會唔會多人到核爆
上面d巴打講就話而家冇乜人 可能因為冇左大陸人落黎玩

但係如果正常情況既話 可以想像去左年宵咁I mean個check in區 我阿媽個陣去第一句就話 好彩阿仔你book個個咩皇宮套房 如果唔係係下面排隊真係死得 成個難民營咁樣笑撚死我
暫時睇星夢真係幾抵屌
3千幾2個人包埋港口費
巴打有冇睇清楚皇宮套房唔係普通露台
我知無諗過普通露台房都咁平
呢啲價好似之前雙魚星號1晚咁
指明要比你當巧立明目
海洋光譜號嘅staff會係咩人多

可惜海洋光譜號嘅schedule冇星夢咁靚
我諗係跟番美國個套啫
貼士要比幾%到20%, 視乎服務有幾好
我覺得冬天先開航真係嘥咗
冬天成個甲板都廢咗咁濟
買左飛十月尾去海洋光譜號
本身我都打算買10月8號
屌佢突然加到3千蚊一個人
結果依家轉咗12月
想問下你地係唔係係官網book? 海洋光譜搵唔到10月8出發
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞