有冇人已經去完郵輪公海遊

1001 回覆
20 Like 175 Dislike
但佢啲船員係隻船都做左咁多日
病毒邊度嚟
book左一陣放lunch去做
我估係復陽,根本清唔到
掉條科興撚樣落海啦,打科興做乜春外國公司,做垃圾星夢呀嘛

RCL又on9嘅,打科興都夠膽當打咗針照請

Btw...01話「據了解,該名船員檢測結果一度屬「不確定」,後轉為陰性。」
咁就真係黑了白做仲要倒賠
RCL真係慘,呢轉粗略估計都賠起碼3球港紙
唔緊要啦,RCL由9月開始就一路賠錢賠到而家架啦
幾既出星期日班船會唔會取消阿
卜左下午檢測
唔想哂錢哂時間去做
Same question
RCL話等緊政府指示
社區檢測中心係真。深喉插入定求撚奇插入

如果黎真嘅話咪好撚痛
睇你彩數,有人輕手有人重手
RCL 官網而家得返11月14日之後公海遊航程可以買,睇黎其他航程好大機cancel
book左11月尾想佢cancel
岩岩做完強檢,希望上過船既人都冇事
直接去唔洗卜, 門口話強檢
強檢大晒d職員好驚咁
唔比我檢的話 真係錄定音等衛生署上門都得了
BTW門口有問有無SMS 我答話無都照比test
RCL 官網無左1月12日去沖繩上海航程,1月打後應該繼續有公海遊
打左去RCL hotline staff 話暫時無消息話黎緊星期日既航次會取消
另外做test 既錢可以claim 番 所以記得留單
應該冇事啦,唔係話假陽性咩
一陣船公司告鳩間化驗所
應該係如果深喉完去唔到嘅話可以claim返
正解
皇家加勒比國際遊輪關於海洋光譜號10月21日香港出發航次的聲明

(10月22日最新情況)

關於皇家加勒比國際遊輪海洋光譜號10 月 21 日航次,有船員檢測初步呈陽性的事件,按照衛生署的建議,船員再次於公立醫院進行檢測,檢測結果為陰性。

日前在進行2019冠狀病毒病定期檢測中,該名船員的樣本結果最初為不確定,其後同一樣本再次測試結果為初步呈陽性。

儘管出現最新的檢測結果,惟衛生署仍然界定檢測結果為陽性。皇家加勒比國際遊輪重申,自香港開放遊輪公海遊以來,我們一直與香港特區政府密切合作,在遊輪復航工作中始終遵守當地防疫政策與章程,海洋光譜號上全部 1,250 名船員均已完成了規定的疫苗接種,並於登船前通過了核酸檢測和相關健康篩查,持陰性結果登船。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞