有冇人已經去完郵輪公海遊

1001 回覆
20 Like 175 Dislike
正常時間
下就可以上船玩得
係黃昏先開船
啱啱去完星夢,同大家share下d info

免費餐真係差咗好多,之前都覺得係3星級酒店level, 依家直情係又頹又少選擇
另外大家可能會排好耐隊等攞野食,主要原因有兩個:第一就係唔夠staff, 一個section可能得1-2個人serve你,最差情況係一個人睇兩個section; 第二就後前後嘅廢中廢老唔識溝通又有唔同過份要求(呢part之後再講)

另外設施方面由於僧多粥少,好多野麻煩提早預約,以下包括:
因為要符合香港政府每個section只能有21人嘅泳池同健身室
仲有一堆父女搶住報名嘅「小小夢想家」海上學堂,門口報名嘅人多到核爆
卡啦ok同保齡球場去到第二日左右已經full咗
鐵板燒餐廳,應該得第一日晚,第二日午晚,各開兩個section, 每個section頂多4,5枱,每枱8個人

我冇留意繩網同攀石多唔多人,唔知洗唔洗預約好耐,有巴打知道可以補充

而麻雀房基本上冇人玩,隨便walkin
滑水梯都係揾staff攞條手帶任玩

其他諗到再update
hkd啦下麻
如果係500usd應該同「抵」呢個字拉唔上關係
藍湖嘅宵夜幾好食
至於鐵板燒同火鍋就好一般
咁撚on9
Package 係2日1夜?
由你買個下到落船為止
其實都幾貴下
岀去兜個圈就返黎
邊隻船?
世界夢定海洋光譜?
世界夢號
海洋光譜號仲未開,唔知詳情
海洋光譜都開始左
唔係十月咩
咁我記錯

印象中佢有車過岀去?定又記錯
10月5 號首航
本身話7月啟航後黎postpone咗
依家唔係雲頂夢號咩?
有冇入賭場玩下
上次係世界夢唔見有輪盤枱
Genting Dream成日都唔記得中文係咩

唔賭錢啊答唔到你
郵輪唔會悶咩
真係咁好玩?
船飛+離境稅+貼士+自費食(比得錢上船唔會限住食呱)
計落好似唔平

如果唔係為賭錢,係香港去到幾次staycation喎。
有冇人分享吓吸引之處?

有乜嘢活動係船上獨有(除咗賭)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞