有冇人已經去完郵輪公海遊

1001 回覆
20 Like 175 Dislike
我3晚7k點算
唉 唔知個退款有無得全數還現金呢
唔想再去呢RCL
講數失敗

RCL會唔會蝕到入肉腰斬唔玩架

科興都敢請,抵撚死

我個遊輪假期呀
被動取消應該有得退現金

佢今次重可以拎啲咩比我補償,已經第三次改
乜啪完針有抗體唔係好正常架咩

定係佢想暗串科興垃圾打完都冇抗體

呢鑊重唔係抹黑國家,要報國安啦
政府d仆街,自己做錯野就得,人地做錯就放大呢講,痴9線
而家做錯野係冇後果,梗係屈得就屈,政府根本唔會同你傾,一野撻落黎想點就點

其實都睇到船公司取態架啦,黨媒放風停24號一水,船公司遲遲唔公佈安排就係同政府爭取緊,結果傾唔成就單方面落命令停夠21日

而家政府做野冇後果,重爛仔過爛仔,最緊要重有一班港豬支持

RCL真係慘,蝕撚到渣都冇,分分鐘做埋呢水就止蝕走人,同爛仔講數簡直哂鳩氣
Fb 正式公佈取消
今次補償只有全數退款,再冇乜乜onboard credit offer

RCL:我唔玩啦屌你老母
改期都唔比大家

尊敬的皇家加勒比貴賓,

皇家加勒比國際遊輪旗下的海洋光譜號在2021年10月21日一名船員在每周例行2019冠狀病毒病檢測中,第一個樣本結果為不確定,同日第二個樣本結果初步呈陽性。該船員為早前七月確診2019冠狀病毒病其後康復,並已完成了規定的疫苗接種。該船員昨日(22日)再於北大嶼山醫院香港感染控制中心進行檢測,樣本結果呈陰性。

惟衛生署仍然界定為復陽個案,並要求我們停運最少21天。鑒於您原定於2021年10月24日出發的4晚海上遊航程快將出發,為慎重起見,我們非常遺憾需要取消此行程。

對受此影響的旅客,我們將提供多重補償方案,期待未來與您相聚在海上:

1. 本次航次免費取消,已支付的船票費用和港務稅費全額退款

2. 已完成的核酸檢測費用退款(必須持有有效收據,上限為港幣240元)

請將以下資料電郵至chinacustomerservice@rcclapac.com (資料核實後,我們將自動退還該筆費用) :

船票預訂編號
核酸檢測收據的照片
所退至的信用卡正面照片(需顯示信用卡卡號碼)

如您通過皇家加勒比直接預訂,以上預訂退款將於30日內自動退款到您的支付賬戶。

由於目前來電集中,如您有其他問題,可以回復此郵件,皇家客戶服務團隊將盡快為您服
樓上咁多人講到得科興先會中咁樣
4日3夜?
想問問係每人 5 千幾定加埋 5 千幾?
thx
次次改期都賠突唔攪都冇蝕得咁多,本來諗住收返小小錢幫補下,點知仲要輸突

今鋪真係攪手但求打個和,大家開心就算
加埋
已經全免,如果再繼續賠on board credit咪輸突走人啦
您好,衛生署要求我們取消21天,但我們還在呼籲政府相關部門重新考慮,是否能撤回這個要求,因為我們今天又一次給全船員工做了核酸檢測,並且樣本結果全是陰性,我們下周初能得知這一呼籲是否成功和得到政府的同意,請給我們點時間,我們還在爭取,這個免艙的活動是否會延期也在商討中,請您耐心等待,十分感謝

Email黎,本身我係31號free trip,似乎佢地仲傾緊
正苦咁要面 咁都得仲洗出嚟行世界嘅
間公司如果係中資,結局可能唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞