有冇人已經去完郵輪公海遊

1001 回覆
20 Like 175 Dislike
太爽了吧
我之前排攀石排成個幾鐘
好想再去,呢家第3/4位乘客已經冇免費
hard water vs soft water
露台成日有鹽嘅物體
Walking?
想問unlimited dinning package幾錢?包唔包drinking?
海鮮價

不包drink package
有冇個約數?想預埋睇下總數幾錢
約280港紙一晚
係泳池吧同佢講先會整
有冇去過星夢嘅巴打報告吓啲野食係咪真係狗飯咁

明明睇Bob叔遊輪片係星夢閪過RCL,點解而家啲報告好似係掉返轉嘅
星夢人無期望,突然有人飯食,自然無say

RCI人有期望,自然要求高
RCL嘅免費buffet係咪唔開晚餐
咁晚餐唔比錢可以食咩
Main dining / pizza
仲有冇
睇返呢幾頁RCL話正常野
星夢直頭維持生命級
可能皇宮套房會好d? 但RCL係唔係玩到出年1月中就走?之後好似得返星夢獨市
星夢嘅痛點係dining experience
但係只要你肯俾錢食收費餐廳嘅話
就會有一個非常好嘅體驗
好多人好平嘅價錢上船 但又唔肯係船上俾錢
剩係食佢個啲免費餐廳係一定收皮

palace可以餐餐食啲收費餐廳而唔另加收費
所以你從來唔會聽到住palace啲人屌哂鬼
只會係啲普通房型嘅人係到屌
不過palace本身都收緊普通房嘅1.5倍價錢

只能夠講上郵輪玩從來都唔會平
唔好expect船票價錢就係一切
剩係諗住用船票價錢上船玩
只會令你感到生不如死

我自己經驗係
船上消費(加埋啲雜費)同船票價錢只要去到1:1
你就會可以好完整咁experience到郵輪
咁當然,佢包收費餐廳 食完唔夠先再去免費.
星夢無單人房,趕絕毒撚
星夢野食 免費野 真係比狗食
不過收費野食唔太貴 所以都係比錢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞