有冇人已經去完郵輪公海遊

1001 回覆
20 Like 175 Dislike
上郵輪真係睇到人生百態有兩件都幾印像深刻

話說最尾個日夜晚係chops grille隔離間酒吧飲野,坐係最入d梳化,前面有一大班印度人係度家庭聚會

後尾有兩個15,6歲既小明友加入,男既就問都唔問就搶左旁邊既梳化坐,個吉位本身係香港家庭,只不過冇人坐香港家庭都有不滿,講個細路咁冇禮貌問都唔問就搶走個位(都係自己圍內普通講幾句,冇發爛炸)

個印度老豆唔知係唔係睇到佢個仔既行為,主動陪埋個仔同香港人say sorry返埋位後都有見佢同個仔講左幾句,有錢既印度人果然有家教

第二單係滑水,有個白人玩左幾次,之後扮晒魚蝦蟹咁話塊板唔得要試第二塊,個職員話唔可以之後就搵鬼頭經理講數想玩多次試下

點知又比佢R到玩完又想再偷雞玩多次個陣就比人噓,勁多香港人鬧佢叫佢收檔
好似爛仔嗌交咁勁嘈,有個阿叔好惡用英文同佢開波睇唔出佢咁正義
死白鬼呃港女蝦條就叻
Sorry,直頭唔洗呃,免費送個閪比人屌
Dllm 3件死肥婆坐咗我main dining room個位
單人?
No,2個人
第一次見人咁痴線入main dining room自己揀位坐
啲waiter唔敢同佢地嘈,叫我地坐去第度
第二個航段仲咁亂
我以為第一日已經好亂
夜晚好似得我講果兩間
Silver+Gold Dining
又未到話狗飯
你當平時茶記/3餸飯咁
早餐啲點心就有少少驚喜
星夢早餐不敢恭維
點睇都一定差過上圖
上船渡假都要食中餐
馬拉公司冇辦法啦
佢整西餐可能仲伏
遊客定員工?
員工可能馬拉或者SG人
遊客就應該係有錢既新腥港人
星夢應該仲多,重要加埋廢老

通菜煲湯,問你死未
14樓早餐檔粉麵
我初初以為西洋菜,屌,點知係通菜
咁佢地點叫野食(見過d高級廢老真係識英文,同埋應該之前上過船,識點玩)
我個日機做孝子,帶兩老同阿姨上船
佢地唔識英文同普通話,話自己去唔知點溝通
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞