美國研究:麻省感染者74%已接種疫苗 病毒量不減

419 回覆
237 Like 11 Dislike
唔只係人與人之間傳播而變種,人亦可能傳比其他動物而變種,有可能仲大鑊。
咁打針又算唔算支持緊政府政策
而家係打左疫苗都照中,一樣咁高傳染力,咪即係你所講嘅穿窿套囉

不過咁,疫苗減重症,口罩減傳染力,why not both?
佢哋話遲啲立法打針
到時係大陸製針
其實E家最大問題係數據唔準確
例如,無打針對本身果隻同delta既重症率
打左針後中既重症率
呢d全部好重要

E家大家只能夠估估下
想支那取消冬季奧運?
又鳩up唔使本 得閒左屌右屌

岩架喇 屌下唐英傑係抵死 又屌下d人大難當前都仲有心情睇奧運

自己鳩up咁多年就冇問題

@迷雲黨
再講 twitter ban 七你,噚日美國就有人咁比 ban
藥廠/疫苗廠發達啦
人地幾時屌唔打針
熱普城(應該話得城) 從來都叫人唔好戴口罩唔好打針喎
病毒量高但係感冒咁 咁又點
呢樣真
我都想知
幫手brainstorm下
保護你愛人 就要針一針?
穿左窿同完全唔用
內射入到子宮既精液量都唔同啦
唔係百分百防到
至少都大副降低到感染率
咪同而家啲疫苗一樣
唔係bullet proof
得2%死亡率
叫做唔打等於中咗會死
咁嗰98%咩嚟? 假嘅?
下? 你認真定9up?
外科口罩不嬲都防到飛沫, 無人叫你用普通花粉口罩去防
返醫院都係用外科口罩lv3
如果個病人有戴口罩, 99%係傳染唔到感冒俾我
如果個病人無戴口罩, 對住我咳/乞嚏, 50%會中招, 因為佢D飛沫入左我隻眼
口罩呢樣野不嬲係保護人多過保護自己
次次見親你呢D平民9 up口罩的功用真係好無奈
我上要貼埋source 比佢佢就潛左水
戴穿窿condom 係你一定會射
戴口罩 但你唔一定會遇到武肺病毒

N95咪一樣係所謂穿窿
巴打誤會左口罩作用,隻毒唔算係airborne? 佢係飛沫傳播,口罩係撐患者飛沫噴出傳俾人,唔係for 擋患者飛沫唔入自己口鼻,所以口罩係有作用,最大實證hk 已經話左你知,而家連感冒都少埋
一世帶口罩
咁美國依家打左針既人 可以唔戴罩
佢地同人傾計果時 病毒都可以由飛沫傳染比人
如果病毒量高=其他人易受感染
次次見到D熱狗亂9up就當秘笈
坦白講佢班友都係呢2年先開始戴口罩
醫護人員日日返工都戴
無用我戴來托咩
唔好話醫護人員, 呢2年幾多人無試過感冒, 點會擋唔到病毒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞