美國研究:麻省感染者74%已接種疫苗 病毒量不減

419 回覆
237 Like 11 Dislike
大撚把數據出來
屌你老味仲喺度憑空想像穿咗嘅condom
Who check the fact checkers?
大部份你見到嘅fact check都係funded by 民主黨

我只想表達先唔講啲乜乜柒柒陰謀論
單喺科學界關於疫苗呢樣野都有好幾種聲音
點解美國以色列嘅民間團體都對疫苗咁質疑?
大家打之前接收嘅資訊係咪只限於主流傳媒呢,有冇自己上duckduckgo再查證?

再講American frontline doctors 就疫情同疫苗發起集體控訴大家又知唔知?
然後依家又話打左針都要帶番啦 彈出又彈入
https://www.cnet.com/health/cdc-and-who-recommend-fully-vaccinated-should-wear-masks-indoors-heres-the-latest/

所以就話唔淨係科學上有爭拗
本身都係一個政治問題
我覺得大家要諗嘅係
你打針之前有冇睇過哂正反兩面嘅資料?
唔好以為外媒講嘢就啱哂
咁同之前做港豬又有咩關係呢?
香港人經一事長一智
外媒都有bias,情況同香港一樣
twitter facebook google 今年Censor 得幾勁大家應該見到
如果大家真係睇哂所有資料而決定去打我尊重
condom本身就唔係100%避孕/防性病,唔好戴吖笨
條撚屌日日係度比喻condom 穿左
咩都係講probability, 日日係度穿左穿左, 你condom 穿左 1um, 1mm, 1cm 個概率都唔撚同啦
鬼唔撚知口罩有difference, 而家講緊有冇成效, 有幾多成效
話咩台灣情況但係度隨口up 冇stat support, 唔知up 乜7 講到台灣d 人個個戴哂口罩中招, 先唔理佢地戴口罩率係幾多, 但你邊度得知佢地大部分中招都係戴住口罩中呀,

呢d 真係on9 熱狗思維, 我自己利申呢, 香港mensa 會員, 就肯撚定過到你地d 咩智力門欖既
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/prevent-getting-sick/types-of-masks.html
咪撚再理條on9仔比佢帶風向啦
lm
你篇文係講d kit 會false negative 喎
成篇文上下搵唔到influenza呢隻字喎
貼錯source定你唔識字9up?
成段嘢你自己諗出嚟?
唔識野就唔好衝出來7
你亂9 up係度教壞細路真係好過份

而家講緊droplet個size >5 μm, 普通level 1 外科口罩係一定擋到
就算你講aerosol個size <5 μm, level 3外科口罩都一樣擋到, 人地擋緊0.1μm

社交距離就唔係左防aerosol, 而家防droplet, 因為有好多廢老同熱狗無常識, 成日拉低個罩, 露個鼻同口出來, 噴晒你D核突飛沫出來, 所以先要其他人遠離你, 你戴穩個罩, 就乜7都飛唔到出來啦

你亂咁up就真係搵人笨
其實本身condom都唔係擋到100%
以佢講法都係穿窿, 唔應該用
又唔見佢去結紥
死撐啦你
個撚個都買到N95咩?
咁買唔到N95係咪戴普通外科口罩好過唔戴呀?
完整condom都唔係100%, 未又係擋D唔擋D
叫人戴個100%都無的condom未係戴左好過無戴
叫隻熱狗唔好咁多bullshit 去結紥先啦

法國都有間藥廠都整緊滅活,認為可以防變種。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞