美國研究:麻省感染者74%已接種疫苗 病毒量不減

419 回覆
237 Like 11 Dislike
呢度好多五毛搵食
三民主義
警察都有老豆老母

兩位都係五毛,同班CCPtoy 只有block and ignore
仲有,而加又升返去10萬1日,咁d 疫苗夠竟得唔得?
係10萬1日窩。。10萬窩。。
一句講哂
撐滅活既打撚左科興未先?
果陣得好少州政府跟住封城 再者你同美國佬講封城
科興你講到7~9成有效 3成人接種左已經斷左唔少傳播鏈 智利就破緊新高
而且智利到5月6月已經上到4~5成接種兩針 理論已經群體免疫左 點解仲要封城 疫情仲創新高
照你講法智利係5月封完城先有禁到個疫情落黎 咁係咪姐係疫苗無撚用
死亡數低到咁 美國政府WFC咩
下 連登仔吹奏緊英國唔戴口罩好正常喎
just a flu 咋嘛
三民主義係住加拿大嘅五毛
打完針中咗都唔會點,政府應該學英國咁全面解除防疫限制,唔打針嗰啲就你諗你,不過599章咁好用政府點會學
打完疫苗輕症點解要特登戴個狗罩嚟預防?有武漢肺炎之前你會唔會特登戴口罩嚟預防普通傷風感冒同流感?
8嗰個可以答你,因為有599I,唔戴要罰5000蚊
利申:打咗,唔罰錢嘅話唔會戴
以前爆過啦,anti-vaxxer睇唔到啫
除咗政治理由之外根本冇必要用599章規管打咗針嘅人
Delta variant 宜家數據顯示打咗個保護率不足,如AZ得60%

睇來要等Novavax 得到FDA 緊急授權/approval 先有效對抗Delta variant
60%保護率係免疫率定重症保護率
仲有宜家有隻仲衰的 Lambda variant

On 14 June 2021, the World Health Organization (WHO) named it Lambda variant and designated it as a variant of interest. It has spread to at least 30 countries around the world and may be more resistant to COVID-19 vaccines compared to other strains. It is also suggested that the Lambda variant is more infectious than the Alpha or Gamma variant.
efficacy
即係唔使特登預防
我就睇數據only
宜家主流疫苗對抗Delta 的保護率都係唔夠高,要注射率去到83%先有群體免疫

但Novavax 的第三期暫時數據對抗Delta 保護率係達90%

我就睇好佢睇下駛唔駛遲下補針

反正打咗兩針Pfizer BioNtec
咁科興咪好過復必泰?
「你呢D平民」咁撚大口氣巴打係高官、貴族定軍人
照你咁講,武漢肺炎之前嘅所有傳染病,例如同樣都會不斷變種嘅季節性流感,都應該用宜家嘅防疫限制直至清零,如果唔係就會變種變到好大殺傷力同抗疫苗
兩年前美國同日本重新爆過麻疹就係因為anti-vaxxer唔打麻疹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞