美國研究:麻省感染者74%已接種疫苗 病毒量不減

419 回覆
237 Like 11 Dislike
佢唯一用途係唔易重症又唔易死

但問題係佢潛在風險又被隱瞞 根本計唔到邊個安D
上文處境提過幾點

1:冇提患者有冇戴住口罩
2:要indoor
3:要通風差

先至話有機會經氣溶膠傳染,點樣否定口罩可以防止傳染?
Mask 同保持個人衛生已經有用
你真係唔識
全套保護衣 + n95 + full face mask 一定最有用,但唔代表一般保護方法一定 = 0, 非黑即白對件事冇幫助
Delta就delta啦 德爾塔
嘩...而家D熱狗真係up得就up

4個鐘? 4秒鐘丫笨, 無研究就唔好9up
你呢D普通老百姓唔係出現係醫院呢D高危地方, 個口罩戴一日都有足夠防禦力
摸完口罩要洗手/酒精捽手就係人都知, 除左廢老熱狗
你戴口罩會跌落來, 一係廢老熱狗, 一係你自己買錯size
人地打噴嚏同咳只會影響佢個口罩唔影響我, 除左廢老熱狗鍾意拉低口罩周圍播毒

就算好似你呢D咁污糟人做唔齊, 個口罩發揮唔到100%功效, 但只要仲戴住口罩, 都可以防止其他人俾你呢D人的核突飛沫影響到, 你一個死好過累埋其他人先啦
其實熱狗係鍾意老吹
佢地眼中 "唔係100%有用 = 無用"
佢地成日老作D野出來呃大家, 想大家唔好防疫, 擺明係想令個病毒大爆發, 但真心唔知佢地咩目的
多謝支那人
我咁講啦 我唔否認我個source 有問題 錯左最多我認我柒
答埋你我大部份source 都係美國右翼嘅,一係就獨立媒體
好明顯呢一部分嘅資訊好少人接觸過
我想表達係 打唔打疫苗政治上科學上都有兩面睇法,好多人以為係一面倒要打疫苗,但事實並唔係咁
最大問題係病毒唔散又冇mask.....唔重又唔死....再傳出去....直接死左反而可斷傳播....
唔重又唔死就just the flu啦
點顛法,又唔係我作出黎嘅

你9up 少陣未唔會臭囉,你估人人好似你班熱狗咁亂9up咩
咁你咪問嗰d 美帝傳染病呀,微生物教授囉。
而家法國有間藥廠整左滅活疫苗,主打係防變種嘅。
做緊phrase 3, 英國就落晒訂買啦。

https://www.abc.net.au/news/2021-05-07/valneva-covid-vaccine-french-shot-supposedly-variant-proof/100124708
要死都死哂,現在係Just the flu去睇就最好.
問題係各地政府上綱上線,以打針量計,做好條數.....港共就仲衰....要清0....
Not just a flu.

Covid 係空氣傳染,flu 就係飛沫傳染,傳染力差9 條街。

你唔理佢由佢傳,佢就不停變種,最後變到好似SARS 咁大殺傷力同時又抗疫苗咁人類就pk.

唔玩清零嘅國家係響度玩緊命。
法國由示威變大示威

德國又越嚟越多人喇

美帝幾時搞番個反疫苗大游行
搞得來就又變野
仲要睇埋打咗針之後中招嘅死亡率

基本上已經證明打針後死亡率已經大幅降低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞