美國研究:麻省感染者74%已接種疫苗 病毒量不減

419 回覆
237 Like 11 Dislike
咁你有咩高見?
講就好聽,但理到D咩.....支支vaccine都唔掂....清咩0?
除左麻疹外有咩未滅絕會致死病傳染力有covid 咁勁?(麻疹都好少會致死).
香港都清零左一排,不過其他國家唔玩清零,得自己做就實久守必失啫。
你認唔認為打滅活嘅理論上安全好多。
如果又防到變種,咁有咩唔好?
係咪代表打美國疫苗同打科興一樣無用,歐美英台灣政府都係為左經濟逼d人去打毒針做白老鼠
最大嘅問題係唔戴口罩令到傳染率增加 咪即係練蠱
hk01 D野真係當睇一睇就好
鼻個病毒量同你會唔會奶野係兩回事黎
會唔會變到無打針無事
打左針先有事?
信主係咪徥永生?
永生唔需要
信主有包金象米就夠
一早講咗打黎把撚

睇返流感到今時今日都無辦法消滅,就知人類必須要學識同呢個病共存。
其實d疫苗係實驗性產品,係所謂緊急使用,仲有最近宣布左PCR試劑要回收因為唔準確,所以基本上當初好多檢測話係陽性既都唔準確,究竟病毒有冇主流媒體同所謂政府講到咁嚴重?打疫苗一針唔夠,要兩針,依家仲要三針,仲要打左繼續帶口罩保持社交距離,仲要封關口呢樣嗰樣。

其實好多醫生已經企出黎講今次疫苗政策既荒謬之處,但不斷比d所謂主媒同背後權勢更大既藥廠同附和既醫西打壓同禁聲,我只能夠話歐洲人真係行得前,亦未似香港去到又國安法又盛,所以已經出黎遊行反疫苗證,反強制口罩。

最後想講,自由得黎不易,唔好拱手相讓,放棄自己人權同表達自由,相信反疫苗既浪潮會越來越強,打壓會越來越大,大家要做好思想意識既準備,必要既時候要企硬同説不,唔好再認同接受非人道既政策,唔好交出自己既權力,大家要團結!Together we strong!!!

上面咪解釋左囉。

滅活係用左好耐嘅舊技術,而經證明左佢係安全。
或者係因為係中國出左滅活疫苗,所以西方傳媒偏向要唱衰佢,但好多科學家都認為滅活對變種理論上會比mRNA.

https://fortune.com/2021/02/19/covid-variants-kent-south-africa-universal-vaccine-coronavirus/

呢度講mRNA 有咩弱點,因為係target 個spike,如病毒個spike 變左就可能會無效。
就係主流傳媒如YouTube, Facebook, Twitter 會block 反疫苗的,可能大家無睇過telegram 的news

仲係一班港豬、以為打疫苗無事,更加唔會思考COVID 一直不存在
你有咩咪同人地微生物同傳染病學教授辯論啦。

你唔介意嘅話可以貼出你點解唔同意嘅高見,唔好ban 人地教授講嘅野然後無厘頭拋兩句出黎當駁左。

話時話,你係邊間大學嘅微生物學教授呀??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞