美國研究:麻省感染者74%已接種疫苗 病毒量不減

419 回覆
237 Like 11 Dislike
好返都有後遺症
行開左

打手換更洗地
繼續封關 Yeah~
我信科學多過你9 up, 諗下自己logic 有咩問題先啦
統純話台灣出名驚死= 佢地經口罩傳染

God virus
廢9 事再哂大家時間
mRNA 疫苗嘅缺點就係咁,淨係會谷抗體做靚條數,一變種抗體唔夠頂就同無打一樣。

傳統滅活疫苗就成隻打病毒打入去,走晒成個免疫流程先出抗體,但個病毒點變種個身體都會認到,抗體係會少d 但白血球一見到就會殺。
科大已經出咗paper話帶我去科口罩有效降低感染率,你有冇咩學術論文支持你嘅講法?
港大*
打完可以去探爺爺麻麻

我就可以快D有遺產到手
愛登力真係睇唔到
到底話口罩無用既,係咪未讀完小學
你自己#28話戴左等如冇戴係bullshit
上面又話就算穿窿都有更強保護

你不如定左個立場先出黎柒啦
其實穿窿CONDOM其實都有效避孕
一定係有效過唔戴
但係無穿窿既CONDOM比穿左窿既更強保護
就係咁簡單

#235幅圖
CDC叫人"adequate ventilation and avoidance of crowded spaces"咪就係呢個道理
因為呢隻野係airborne,檔唔到aerosol
淨係檔到飛沫一定係比起乜都檔唔到有效
但你地仍然係暴露係風險之中但就覺得自己好安全
你自己#28話戴左好過冇戴係bullshit
上面又話就算穿窿都有更強保護

你不如定左個立場先出黎柒啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞