港隊決定「棄戰」奧運4x200自由泳接力賽 全力協助銀牌得主何詩蓓100米個人自由泳再「搶牌」!

1001 回覆
322 Like 20 Dislike
抽起何詩蓓比第2個頂上就得啦 戇鳩
其實可以咁樣嘅咩?
如果係球賽嘅話
你話出後備頂都算
而家直頭唔出賽??
奧委俾?
霍狗話點就點啦,反對用國安法拉9你
連登成班鳩up 佬
都唔知有冇人前日睇 4*100 接力排第幾
無論係自願定被逼,都已經做左決定,Respect&多謝另外三位港隊運動員
你知唔知佢地咩成績呀
贏既機會係0呀
如果你係其餘三個,你敢唔敢堅持要玩接力?
//港隊棄戰4×200米自由泳接力
何詩蓓今晨將女子200自亞洲紀錄推前0秒65兼拿下銀牌後,休息8小時左右,又將於香港時間今晚6時15分出戰女子100米自由泳預賽,Siobhan將會在預賽第6組排第5線道出賽。教練Bishop表示:「我們今晚會盡力游到最好,就看看是否能晉級明天的準決賽,然後也躋身後天的決賽。」

另一方面,香港隊總教練陳劍虹確認,香港隊將放棄出戰原定今晚7時27分(香港時間)舉行的女子4×200米自由泳接力預賽。陳劍虹表示:「經過教練團隊的商議,決定今晚取消接力,目的是為了讓連續作戰的何詩蓓有更多的時間休息,爭取在100米自再衝擊獎牌。其隊友歐鎧淳、鄭莉梅、何南慧為了港隊有更好的成績,寧願犧牲這個項目,她們具有非常高的團隊精神。」 //

Source 體路 https://tokyo2020.sportsroad.hk/
何詩蓓好大壓力
咁講

你可以去死了
你咁努力做咁多年人都知自己咩料黎
無謂繼續浪費地球資源
全力去死去幫助全球人口團隊成就大業

相反我覺得對其他三個人一啲都唔尊重
成大業,死幾億人都係閒事!
個人游泳A標好似得個男仔,女就歐kol 何做到
你似輕度唔識字 睇下幅圖寫乜撚先
咁果3個諗過可能幫何好啲呢
其實你哋係當時人?
你又知另外嗰三個全部唔同意?
唔俾佢哋一條心幫何衝牌?
不過見到歐妓冇得比賽就爽
4x100都有換人,200冇人接何詩蓓?
咁對其他3個有D唔公平

香港游泳代表隊領隊趙展鴻(David)透露,港隊在周六晚的預賽暫定會派遣譚凱琳、鄭莉梅、歐鎧淳及何南慧出賽。他解釋為了讓何詩蓓(Siobhan)能更加專心備戰其強項女子200米自由泳,故決定在女子4×100米自由泳接力預賽未有派遣Siobhan上陣。趙展鴻續道,港隊在這個項目是以打破香港紀錄為目標。女子4×100米自由泳接力香港紀錄時間為3分39秒94,該紀錄是由鄭莉梅、歐鎧淳、施幸余和何詩蓓在2014年韓國仁川亞運所創。
https://hk.sports.yahoo.com/news/%E6%9D%B1%E4%BA%AC%E5%A5%A7%E9%81%8B-4-100%E8%87%AA%E6%8E%A5%E5%8A%9B%E6%B8%AF%E9%9A%8A%E4%BA%BA%E9%81%B8%E8%90%BD%E5%AF%A6-%E4%BD%95%E8%A9%A9%E8%93%93%E7%BC%BA%E9%99%A3%E7%95%99%E5%8A%9B200%E8%87%AA-085401121.html
咪玩啦清,唔通mirror講鄭州努力, 公司又會同mirror商量過咩,花jer話講就要講㗎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞