港隊決定「棄戰」奧運4x200自由泳接力賽 全力協助銀牌得主何詩蓓100米個人自由泳再「搶牌」!

1001 回覆
322 Like 20 Dislike
要顧全大局
你地睇返今朝ledecky
ledecky係上屆奧運200自冠軍
佢都冇爆seed游200自 因為隔一個鐘要游1500自
戰術要求好正常
其實自己都知道可以去到咩高度啦。。。
咁聽朝仲有比賽
短時間chur兩場比賽再回氣你估咁易
其實何仲要游幾多場?點解當年菲比撕連贏8金都無問題?
小朋友前,小朋友後我諗思想最幼稚係你先真
真係識諗既,就讓條路比人啦,死老野
https://tokyo2020.sportsroad.hk/2021/07/【東奧直擊】讚愛徒專業態度舉世無雙/?fbclid=IwAR1BDFNEN7Q32-nN0QA3AMYHhc8raRwDyUnvzJq2glIddZwnXl4NQagaJpY

另一方面,香港隊總教練陳劍虹確認,香港隊將放棄出戰原定今晚7時27分(香港時間)舉行的女子4×200米自由泳接力預賽。陳劍虹表示:「經過教練團隊的商議,決定今晚取消接力,目的是為了讓連續作戰的何詩蓓有更多的時間休息,爭取在100米自再衝擊獎牌。其隊友歐鎧淳、鄭莉梅、何南慧為了港隊有更好的成績,寧願犧牲這個項目,她們具有非常高的團隊精神。」

圖:體路攝影組

文:何子淵

冷氣軍師唔該睇下文先,唔好咁短視
能夠犧牲小我,完成大我
呢個決定一定唔簡單
人哋都商量過 落晒決定去造就隊友拎金
啲口響響連運動都未必做過嘅連登仔喺度衝出嚟屌
笑撚死人咩 皇帝唔急太監急 衝出嚟嘈
都唔係,入左預賽就決賽
驚決賽唔得
個人冇
但仲有混合4x100m
口裡說尊重,但唔想stand for這樣野
勝負都好大家都係團隊
要有Team work
咁不如一早就連去都唔好去
都輸硬
連登仔收皮啦,成班廢物係到咁多嗲
另外幾個都知自己咩料啦,個人小組賽都出唔到線啊,比何詩蓓留力好過啦
人地決定左就係架啦,全力撐何詩蓓
Let’s see
啱呀 點解奥運要達標先玩得 點解要分金銀銅牌
全世界一齊去享受比賽先啱
你睇下時間幾撚近先啦
接力落到水hea游輸 到時有咩意思
kol本身有100背其實佢有A標
我睇到都O哂嘴,如果大陸做肯定俾人屌到仆街,香港人就話唔緊要啦,要顧全大局
中國點做關香港咩事 無人想知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞