港隊決定「棄戰」奧運4x200自由泳接力賽 全力協助銀牌得主何詩蓓100米個人自由泳再「搶牌」!

1001 回覆
322 Like 20 Dislike
Condom x3
一定要盡全力
唔好辜負隊友
資源同經費係要公平分配, 因為係長線投資, 係預你有4年, 8年甚至更長時間去進步, 而家得返4個鐘? 8個鐘 ? 4日? 8日? 就算公平咁對待你, 你都唔會突然曉飛架啦, 咁不如比有機會既人去衝牌衝榮譽
可以唔同意咩
教練 + 奧委 同你講 我要你棄權,全力支持另一個
唔聽話cut你資助,踢你出隊

你反對都無用,紙我都入左喇
好老實講,果個氣氛下,你有得say no咩?
其實都係道德綁架嚟
你say no?都會怕人背後話你自私,唔顧全大局
你算把啦
搵例子都搵錯
係唔係覺得自己好幽默?
一個係隊友,一個係隔壁國家,咁樣類比你唔覺柒?
其實都係好大程度上因為何詩蓓攞左個銀牌

如果何詩蓓果場食白果,你估會唔會有咁既決定?

我唸佢地都無唸過何詩蓓會咁撚勁
商討呢個字就最有問題個種無形壓力你知唔知有機大
你連老闆叫你ot你都唔會say no啦 莫講話之後仲要係香港泳壇發展
何今朝先爆完 一陣又爆過
入到準決又要聽朝爆多次
點解你覺得體能消耗唔會影響之後賽事咁得意嘅

當參與下即係hea游啦?
咁樣就好尊重另外三個?
如果真係咁直情係唔尊重所有選手

而且追下post pls
佢哋係游咗次接力包尾
拎完經驗啦 有啲嘢唔使試兩次先知衰
唔重要,淨係知道冇就夠,無必要浪費時間解讀
真係無勝算
爭太多秒
廿幾歲人就叫成世睇長遠得唔得
唔為獎牌唔通為好玩
點解要棄? 4X200同100個人有衝突?
去到奧運呢D水平,隊友有機會衝獎牌一撚定係全力support佢

你咪又係靠估,講到自己參加過奧運咁
冇計,何詩蓓有狀態
個frd衝金
自己0希望兼阻住佢
你點知另外三個唔係爽口答應呢?
其實如果係隊友, 會自願退賽
接力肯定係陪跑
隊友一齊辛苦咁多年, 有機會拎牌, 一定俾佢博盡
有兩個有份聯署打壓人
有份做極權打手有撚資格講依啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞