港隊決定「棄戰」奧運4x200自由泳接力賽 全力協助銀牌得主何詩蓓100米個人自由泳再「搶牌」!

1001 回覆
322 Like 20 Dislike
運動員們同教練團隊商量過後做嘅決定
respect them all! proud of HomeKong
如果佢拎到牌
我會
自己平時游開幾快心知啦
咪撚阻住詩蓓啦
無得後備架要個人時間達標先得
咁既然知水平差太遠
咁仲去黎做咩?
連水都唔應該練啦都預左贏唔到
出黎打工咪算囉
真 將心比心比 連登仔又會話 你又唔係當時人 點知戈三個人點諗 一定被迫 好心唔係搞到咁複雜 比何專心為下場準備啦
佢地有咁既決定不如幫何詩蓓打氣好過啦
成隊傾出黎既結果 幾時到我地指手劃腳
一邊係努力左廿年 放棄自己出場去成就隊友
另一邊係背負住成隊既期望同犧牲去成就自己
有幾大壓力點會係我地拎住個keyboard想像到

佢地有咩決定都撐
所以我上面打咁大段野啲人都只係比負皮但無point駁
有point理性我唔介意討論 但唔好唔識就扮識不停用單車去做比較
本質上都已經有分別
4X100何都冇出,所以九成一早有咁計劃啦
我都冇講任何意見,你做乜

成個post啲人討論都流於表面

我淨係畀個fact出嚟姐

咁都踩親你條尾?
另一種體育精神
又一隻弱智狗
唔使理往績既不如你叫埋伯母去參加奧運丫
唔係自己計時姐咩 又唔係競技
咩料點會唔知
咁你又啱,同意你既講法
有冇人講下歐鎧淳點解咁多人話佢
屌我講緊落場既機會
你有咩point?係咪明知輸就唔應該落場玩
不如咁諗,何詩蓓努力左咁耐就係為左拎獎牌,點解要為左陪你3條廢J游 搞到自己拎獎牌嘅機會降低
今日唔知聽日事,何詩蓓有機會拎獎牌可能人員生都係得今次, 其他個三個唔夠實力點解要夠實力嘅人陪佢降低人哋拎獎牌嘅機會?
獎牌至上

有冇理過其他隊員感受.....
20FF

更新:2021-07-25 11:36
香港女子接力隊今次派出譚凱琳、鄭莉梅、歐鎧淳及何南慧出戰4X100自由泳初賽,並起用兩名小將擔起頭尾兩棒,考考她們的膽量。她們終游出3分43.52秒、第7的成績未能晉級,但奧運的一切,令兩名小將眼界大開。

28.07.2021
教練團隊決定取消接力,讓連續作戰的何詩蓓有更多時間休息,而3名隊友歐鎧淳、鄭莉梅及何南慧,都寧願犧牲接力項目,讚揚她們具有非常高的團隊精神。

佢地三個游過4x100, 而家見隊友有機會衝多塊牌棄賽都正常

點解唔係respect佢地團隊精神而要死屌爛屌
努力咪都係為獎牌 宜家有大機會攞多個點解唔取捨 更何況接力根本無機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞