港隊決定「棄戰」奧運4x200自由泳接力賽 全力協助銀牌得主何詩蓓100米個人自由泳再「搶牌」!

1001 回覆
322 Like 20 Dislike
咁急流勇退
由最初就要退,細個就應該唔駛練水
因為全部運動員資格都係比賽爭返黎
咁都好啲
為香港泳壇好當日佢哋就唔會有份聯署啦
留力同棄賽兩樣野黎
用返個堆垃圾人既思維明知輸應該成個香港唔應該去比賽先岩
坦白講 呢個係佢地三個意願你又知唔知?
咁樣做有無錯
無 全力衝金 今朝何詩蓓頭100米排第一
有 其餘三個五年努力付諸流水
退比衝要更大勇氣,19年就係有人唔識退讓成大錯(但柒婆仍然學得自己無錯
要個人係果個項目游到奧運B標先有資格游接力,咁易解決人地一早解決咗唔洗forgeit啦 戇鳩

上面都po 左係唔夠泳手夠A標 無人睇
游唔游都有說話聽架啦
俾我都全力應戰個人
上次嗰場接力唔知預賽定咩都游包尾
不如比個主力休息下仲好
陪跑團體賽陪到無晒力,本身可能贏到個人賽既都變輸
如果我係三個是但一個,一定成全佢啦
捉個有可能贏既人 陪我陪跑
好唔好意思呀
再講,睇長線啲,如果我嘅同伴攞到牌
理想地,對成個游泳生態係有幫助
你估而家中學水運會咩
但係正常選手唔係應該每日最少都練幾個鐘水咩?點解講到佢依家全日游兩場都會頂唔順咁?
100自應該入硬決賽 但攞頭三比200自攞頭三難
始終佢強項係200 同埋外國選手爆發力勁好多 睇今朝個澳洲妹就知
冇後備就冇計啦, 其實同一team人就算唔開口心裡面應該多少都有呢種諗法, 尤其其中一個成員特別出眾嗰陣肯放棄係好大犧牲
已經講咗“唔好學支那”,咁都要spin埋去支那冇嘢好講啦,不如講埋北韓啦
仲話支持香港運動員
原來係支持香港運動員拎牌
我諗佢用正常熱身果隻速度,家庭觀眾唔會覺有分別,仲要講緊已經追唔番果種。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞