港隊決定「棄戰」奧運4x200自由泳接力賽 全力協助銀牌得主何詩蓓100米個人自由泳再「搶牌」!

1001 回覆
322 Like 20 Dislike
你係自己國家,自己訓練開個場,每日練
你當你每一個月會游到一次個人最佳紀錄係足夠拎牌
咁你去到奧運比賽當刻係咪肯定游到果個時間?
你係咪佢地教練,你知唔知佢地個人訓練record係幾多
如果佢地備戰4年都未試過係自己個場游到可以入5強既時間
你憑咩覺得落到場會游到
香港人就當然唔會怪佢,但就係驚到時泳隊內部好多閒話搞到佢壓力山大
弱智仔人地鍾意唔玩咪唔玩囉嬲呀?
都係戰術黎

單車都有人破風啦
其實公路單車一樣有幾個要犧牲
幫隊友破風 爭位攝 推佢上前
唔係好明話咩白費哂d努力
佢地訓練都係練個人為主架啦?講到練左幾廿年為左個接力賽咁?

如果接力隊層面既話就應該有番團體精神,唔覺得咁樣棄有咩問題
話咩上頭壓力果d都係陰謀論自己諗討論黎有咩意思
鍵盤連登仔: 冇可能! 一定係受左壓力! 上面話退佢有得唔退咩! FAKE NEWS!

大把人用公路車比賽去做例子
連有分段戰衣又唔知
champ左係成隊上又唔知
幫佢留力咁好?
成就另外三個人落到下水比賽過
咁既然輸硬就唔好晒錢去日本啦
其實好多運動都係團隊>個人,拎到牌係成個游泳代表隊既目標,另外三人都會同意
運動員體力係有限,有時差1%體能就慢左0.01秒,有無牌可能就係差呢少少,放棄一項細機會拎牌成就另一項大機會啲既先係有用腦諗策略,唔係既話洗撚教練/領隊咩
港隊決定「棄戰」奧運4x200自由泳接力賽 全力協助銀牌得主何詩蓓100米個人自由泳再「搶牌」(2)!
https://lih.kg/2637805
同意, 其實都唔到我地去JUDGE 呢個決定
連登仔真係好反智
又一個
公路單車一個贏成隊拎架
唔洗理佢呢d 大愛膠啦
香港合資格游接力淨係得呢四個, 何詩蓓已經攬咗好多個項目, 游埋呢個接力後面嗰啲肯定收皮
其他三個如果傾過晒自願無私放棄成就隊友係值得欣賞喎
唔明有咩好屌
連登又冇參與過討論
有啲為屌而屌
你係咪On9?

我立場都冇講就衝出嚟咬我

請問你打咗瘋狗針未??

我提供數據,畀個基礎大家去討論

而唔係流於表面咁鳩Up

如果咁都踩中你,你要好好檢討下自己個立場
咁有咩因素會影響咁大先
20秒距離喎
人地游慢5秒港隊游快5秒都仲差10秒
講完自己有冇笑?
除咗phelps仲有邊個做到?
男泳手都冇其他人做到啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞