港隊決定「棄戰」奧運4x200自由泳接力賽 全力協助銀牌得主何詩蓓100米個人自由泳再「搶牌」!

1001 回覆
322 Like 20 Dislike
你估踢波咩ON99
我理解,但唔可以搵人代替嗎?
點都好respect
如果入到final應該聽朝要比賽
如果游埋接力可能會recover 得無咁好
加上100米接力其實已經游左次 都輸左
我覺得都有機會係其他3個體諒何
因為隊友拎到獎牌都係好大鼓勵
其實唔洗放棄4x200
因為100米游先
所以4x200嘅體能消耗唔會影響100米
既然4x200冇希望
可以游完100米,4x200當參與下

奧運經驗好寶貴
熱血
隊友想成就佢拎牌
你知唔知佢地有紀錄架 個個都知4X200係贏面低 但都去就係因為練左咁耐點都要破自己時間 你估佢地唔知輸咩 依家係講緊點解唔抽起一個要全放棄比賽機會 咁多人真係無後備 定係香港體育會一向咁撚廢都垃圾先
又發現一隻企係道德高地
呢種綑綁式思想好自私
踢波籃球打後備 都叫係場邊準備,你唔滿意教練安排可以離隊
但呢家佢三個係 "正選" 出場,但要棄權
原本歐凱淳,放棄都好
其實單車賽,更加體驗到呢種模式

果個國家會全力谷一個去攞好成績

其他果幾個係用黎幫佢夾人同阻風
呢個世界係咁唔公平
香港拎唔到牌時就個個話咩 無悔 搏盡
一有機會拎牌就都係牌緊要啲 量力而為
香港咁功利
拎一個牌去幫運動員拎光環拎資源成就後人更好機會緊要
定係畀選手去感受比賽緊要

大家好清楚
練左咁耐
以為可以留個名
有冇睇單車?
大把國家都係幾個人幫一個人留力最後爭牌啦
連登仔心態係國家榮譽優先於個人 為集體犧牲其他人個人利益冇問題 見到可能有牌合理化成件事 返支那啱哂
你依啲大愛諗法一啲都唔competitive
而家係奧運唔係小學運動會,去得梗係為嬴唔係為參與
你老味你游第8,你訓練個人紀錄都唔夠其他國家選手公開紀錄鬥
你捨得為左你個參與獎阻住你個隊友拎牌?
睇返原來杜敬謙都有份聯署
抵佢俾皇天擊殺
絕對同意囉 唔係第一就要放手
香港做運動員好難
急流勇退
成team人既共識啦
咁你睇到央視的認罪片係咪都信的?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞