[sem break 早睡早起計劃]

353 回覆
46 Like 1 Dislike
10點半訓 已醒

勁料 巴打

我反而未訓

你好啊

你冇番intern?
本書提到兩個交替使用的方法
講座識人法
3P 識人法

前者透過著名的人的講座,可以識到台下觀眾或其他人,當然識到主講嘉賓最好,及時提供有用內容,希望得到聊絡方式
而後者則是以前者作基礎,透過參加好多個講座 以結識到唔同名人 再幫佢地搭路互相結識 一次過提供兩位價值

我反而未訓

你好啊

你冇番intern?

只係year 2 炸 下年先諗 我覺得intern 唔重要 最緊要係自己的睇法 能力同膽量

我反而未訓

你好啊

你冇番intern?

只係year 2 炸 下年先諗 我覺得intern 唔重要 最緊要係自己的睇法 能力同膽量

有返工 返埋下星期又出糧

我反而未訓

你好啊

你冇番intern?

你就好
入面提到閱讀係經過思考
所謂思考就係自己搵到原因支持書中某d pt
而同時又諗到有d pt 唔岩的原因
舉例說明
有d 書成日講正能量有幾重要 我睇到即時就諗 咁樣其實好多時侯已經忽略左負面情緒 如果有研究過nlp 基本假設的巴打絲打都會知 負面情緒有正面意義 如果只係一味逃避 置之不理 只係會令到負面情緒抑壓 詳細大家可以睇下[其實你可以發怒] 呢本書

另外 中國古代哲學都強調一陰一陽之謂道 以情緒角度分析 正面負面 共同參悟先係自我成長的好方法 而唔係不斷鼓吹正能量 呢方面好多搞心靈課程的人成日都無講既

我反而未訓

你好啊

你冇番intern?

你就好

巴打都可以搵份工 小弟可以比少少意見

我反而未訓

你好啊

你冇番intern?

你就好

我垃圾廢青一個
一份fyp都搞到痴哂線

你好啊

你冇番intern?

你就好

我垃圾廢青一個
一份fyp都搞到痴哂線

咁又唔好咁講 仲有時間強化自己既 我過多兩年都要做Fyp

你好啊

你冇番intern?

你就好

我垃圾廢青一個
一份fyp都搞到痴哂線

好多paper要睇啊
30幾份
無本創業法的基本要點
1.借勢 (有名氣的人)
2.養活到自己同家人
3.自己做得過癮
4.對社會有貢獻 (思想貢獻 )

你就好

我垃圾廢青一個
一份fyp都搞到痴哂線

好多paper要睇啊
30幾份

咁勁

你就好

我垃圾廢青一個
一份fyp都搞到痴哂線

好多paper要睇啊
30幾份

咁勁

唔勁
係跟住個chur prof姐
全部都係d數學paper
宣傳文案到底點打
1.製造分享 肯share 內容出來先 (內容必需吸引 而且唔係流料) 如[時間管理根本唔完美 仲要加多一樣野先能夠加快效率)

2.塑造有見地的形象 (如以反論同字眼累績作引入) 反論是故意找出一件事未盡完善的地方

3.內容要新 (要成一家之言 唔好只拾人牙慧)

4.共同擁有 (同讀者建立close 的關係)

5.虛擬到現實 (現實中會面)

例子:龔成的fb page 符合所有條件
換句說話來講就係唔好好似大多數人諗野一樣 一開始要故意製造不同 後期內化,就要有自己的主張 同明人地不足的地方 同自己的缺點

你就好

我垃圾廢青一個
一份fyp都搞到痴哂線

好多paper要睇啊
30幾份

咁勁

唔勁

巴打係讀同數related 的科? 好厲害 我讀d 水泡科

你就好

我垃圾廢青一個
一份fyp都搞到痴哂線

好多paper要睇啊
30幾份

咁勁

唔勁

勁咩啊 數學真係垃圾科
慘過水泡
水泡科姐係EN展?

我垃圾廢青一個
一份fyp都搞到痴哂線

好多paper要睇啊
30幾份

咁勁

唔勁

勁咩啊 數學真係垃圾科
慘過水泡
水泡科姐係EN展?

uh...唔係 我一講 就會有人知我係邊個 同科既好多都上連登

我垃圾廢青一個
一份fyp都搞到痴哂線

好多paper要睇啊
30幾份

咁勁

唔勁

勁咩啊 數學真係垃圾科
慘過水泡
水泡科姐係EN展?

uh...唔係 我一講 就會有人知我係邊個 同科既好多都上連登

好啦

我垃圾廢青一個
一份fyp都搞到痴哂線

好多paper要睇啊
30幾份

咁勁

唔勁

勁咩啊 數學真係垃圾科
慘過水泡
水泡科姐係EN展?

好啦

都係時候食個早餐
陣間番學校繼續睇

咁勁

唔勁

勁咩啊 數學真係垃圾科
慘過水泡
水泡科姐係EN展?

好啦

都係時候食個早餐
陣間番學校繼續睇

通頂食早餐 人生一大樂事
5點食咗個m記早餐訓 點知而家又醒咗
5點食咗個m記早餐訓 點知而家又醒咗

好事來架 巴打 依家我都做一倏筆記 想個人醒d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞