小巴算唔算係最癈交通工具?

585 回覆
2424 Like 418 Dislike
市中心搭返261算啦, 不過狗巴甩班甩到痴線
通宵小巴就搭
平時連邊度上車都唔撚知
唔係住個頭根本好撚難搭
旺角返上水架小巴其中一站教堂有落
我未搭過撚知有教堂
地鐵周圍都去到,小巴已經係夕陽行業
吓,咪又係差唔多,西貢得一條路,巴士頂住你架小巴識飛咩
好撚快
好老實講, 我係香港土生土長都係好少搭
我成日覺得搭真係要有勇氣/ 有人陪
但我搭其他交通工具唔會咁
P牌仔
自細好少搭van仔
以前有架van仔我搭咗好幾次先知唔同站落車會唔同價錢
我搭咁多次都係畀全價
係直到有次我坐八達通機隔離,見到司機會轉價錢我先知

架車完全冇呢啲指示
鬼識咩
你都傻傻地
住村邊有巴士地鐵 半山都冇啦
唔係坐開嗰條線都唔撚知邊到可以落
廢老車chok到嘔
司機閪過澳牛 上次老母問有冇3個位
俾小巴佬嫌煩 唔俾老母上車痴撚線公司
巴士就話啫,的士點會俾唔到

你上到的士見到個頭都白晒嘅阿伯,郁下就飛到120,成架車喺度震,有時甚至個人飛起左,咪同紅van差唔多
輕鐵睇你住邊區
我住新界西, 搭輕鐵真係多過小巴好多
唔計以前做part time搭小巴, 我基本上成世人搭唔過20 次
反而以前返學日日搭輕鐵
有次搭石澳-筲箕灣紅頂,當時價格係10蚊
中途有個鬼佬上車,個司機即刻jip
個鬼佬好快就落,但佢指住人張20蚊,收咗
仲要大大力閂門dum油屌哂老母
已經畀你搶錢,有咩得罪你
屌佢老母臭閪綠van都算
紅van真係戇撚鳩
亂鳩咁收你錢又得 隨時改路行都得
試過有次係灣仔搭架紅van翻荃灣 等開車等撚左幾個字
唔夠客仲要兜撚翻去紅隧過海
仲撚慢過我搭930
小巴好麻煩 成日脫班 又冇到站時間睇 好難預時間
試過未到總站見得你一個就趕你落車
紅van梗係凌晨撘

試過觀塘道來回6條線,係中間線掉低我叫我落車。。
然後跑返上行人路,好彩凌晨無乜車
廢老車chok到嘔
司機閪過澳牛 上次老母多口問有冇3個位
俾小巴佬嫌煩 唔俾老母上車痴撚線公司
小巴佬:上就上啦 問咁多 (即刻關門踩油
最後上到去真係有3個位 我同一個路人上咗車 漏咗老母係小巴站..
屌你老母趕住投胎咩…
起碼好似九巴咁整個app幾時開車幾時有車先
正常啦
淨計屯門小巴線都唔多
不過輕鐵係標準車廂而唔係低地台車廂
已經注定佢唔會好得去邊
喐啲意就炒車
仲要拎正牌漠視交通規矩,車速,上落客位置,衝燈,乘坐人數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞