小巴算唔算係最癈交通工具?

585 回覆
2424 Like 418 Dislike
而家中學教(紅頂)?
好既就係 有時路邊是但都上得落得 可以偷雞行少啲 大部分問下路都ok 預住唔好脾個啲就冇得講巴士就硬性好多 一離站3分1個車位都唔比你上
在前提有位坐時就係
以普教中你識條鐵咩?上面條友紅van 都唔知係咩
依家新嘅小巴有得撳鐘仔,試過大叫有落,個司機就話唔使嗌,撳鐘仔,跟住當我撳鐘仔,啲司機就講,邊個撳鐘仔啊!撳鐘仔冇用㗎,你要講邊度落!
凌晨先坐
明明話兩分鐘 二十分鐘都冇
綠van 先有
屌 自己唔識咪撚沖出來柒啦 普教中行埋一邊啦
最仆街係佢屎忽痕想唔行某 段路, 佢求其細細聲講 "xxx 有無落" 就算

飛咗你個站同佢講,仲屌番你轉頭

坐中有曱甴真係嚇餐死
近排巴士都多左好多
懷疑少左人清潔
而家係你坐人架車 唔好咁多要求
紅van司機真係特別冇文化

成日落車趕頭趕命急住要你落車,已經落車前準備好晒錢比都仲要嫌你慢,企都未企穩就急住開車。通常佢越心急我就落得越慢,發火屌我就再慢慢數多次錢。
因為Van 仔佬好多時都係做開大巴
一係就駕駛態度差比大巴公司炒左
一係就去到退休年齡係大巴公司退休

咁你想佢地態度有幾好
態度好就唔洗比人炒啦
44/ 44A 完全無人清潔
啲車無保養好似移動垃圾咁

屌佢老味佢有期換左電動門嗰批小巴, 車窗邊係絲絨質料
用耐左黑色發毛咁, 掂都唔想掂

夜晚車仲疏過261, 頂佢個肺係友愛見到部261 埋站無上
之後等撚到下班261 埋站都無44經過
小巴佬好黑人憎
好在上網有個網有GOOGLE MAP睇到邊度有站
推翻小巴就差唔多加價加到仲貴過巴士
啲紅van好仲意等坐滿人先開車
試過搭17紅van上水返元朗,等成半個鐘先坐滿人
如果搭276p一早返到元朗,仲要平過你紅van
17/ 18號比住村啲人搭架
比較對象應該係76K/ 77K 巴士
你咁樣對比紅van 就快得多
44 好撚仆街
有時龍門居半車滿就shortcut 下站市中心
豐景園安定友愛永遠等到腳軟
我屋企要搭小巴先上/落到山
以前有班司機都係街坊黎, 好好態度
自從多左生面口司機, 找錢態度勁差, 成日都摺摺聲
搞到次次冇散銀都唔敢去搭寧願行路返
有本事咪撚揸囉屌
因為政府個政策有問題,當中有 d 小巴線做起咗就開條巴士線,攪到小巴兩頭唔到岸要加價求存,但呢個就惡性循環,越加價越少人搭
佢地一定會有位入你
前面燈位有差佬/係禁區/不嬲都唔落得/邊撚度前面呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞