小巴算唔算係最癈交通工具?

585 回覆
2424 Like 418 Dislike
我都想知佢唔係總站要幾耐先上到一班車
舊車係好多小強

小巴本身個定位就係咁人性化,留位/就你隨時上落呢樣嘢接近的士咁點到點
畀啲啲小巴佬飛站飛到唔撚想搭
成日見得一個客就唔停
點會 一直覺得小巴係最屈既交通

巴士價錢,的士速度,唔洗好似巴士站站停 去邊搵
係, 根本成個交通政策要大執
要等齊客先開車最離譜
趕時間唔使諗
上慈雲山緊係搭巴士喇 大把車搭
小巴喺深夜時分冇其他公共交通工具先有佢嘅價值
深夜時分以外我寧願搭巴士
荃灣土瓜灣 呢架狗屌車等到世界末日都無車
一睇就知紅van 不過呢啲問題綠van都有
總之van仔真係好撚戇尻 上面有師兄話新界地方要靠van仔出入我都算 但係喺市區根本冇價值
你頂多話佢快 但係專線小巴有固定走線 快極有限
仲要得19個位 又逼又窄 又冇報站 又冇固定班次 一係冇車 一黎就黎幾架 搭嗰陣仲要受氣
屌那星一定要淘汰呢啲垃圾交通工具
我覺得小巴佬越來越有禮貌喎,由其是年紀大嗰啲,不過係短線
戇撚尻 我未撚食過澳牛啊點撚樣啊 搭車就預咗受氣 乜撚野心態
如果小巴是是正正呢個post就會咁撚多留言同正評喇
拒載飛站屌客班次疏呢啲問題你睇唔撚到?咪撚同我講巴士都有 問題係呢啲野小巴最撚多最撚尻屎
仲有 屌你老尾我出世就識搭小巴啊 第一次搭唔撚識搭有閪罪啊
放下身段請教司機都唔識,繼續坐巴士黨鐵喇你
試過喺有線電視大廈等繁忙時間先開嘅紅Van專線, 仲要喺總站等
等咗30mins, 過咗繁忙時間都無車到
排隊嘅十幾個人齊齊改搭其他交通工具
真 開足全程google map
仲要唔知附近有冇得落
係跟人落
小弟日日搭紅van嘅00後…我係咪好老…
小巴都唔跟固定路線行
點報到達時間

好似屯門44 已經有幾隻走法
龍門居直上公路又得
屯門市廣場上又得
覺得揸小巴個d 十個有八個都係以前行 古惑個d阿叔, 平時未坐滿個陣就係街慢慢loop,一坐滿就亂尻咁衝,打風落雨 壞港鐵個陣佢地就最精神 位位客收一二百任佢劏
大埔出觀塘個架紅小好CLS,唔夠客可以係廣福道loop返站頭再重新loop過
紅Van個個都當自己車手
唔知以為坐緊飛機
agger 唔熟路唔會搭
但撞啱有部可以起點上車又直到目的地真係好快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞