小巴算唔算係最癈交通工具?

585 回覆
2424 Like 418 Dislike
你睇有巴膠鐵膠飛機膠係冇小巴膠就知佢廢啦
我覺得最令我唔想搭小巴係因為無位
屌佢老味下下總站就要等齊人先出車
中途站等5架先有一架有位
搞到你根本就唔到時間出門口
一諗起呀屌架小巴無位會飛站就唔想搭
真係好廢
去新地方搭小巴要打醒十二分精神睇實google map
再唔係就等勁耐等架滿座嘅
死死氣搭其他交通工具
細個無錢搭的士
最耐等咗45分鐘先有一架
尋日等半個鐘先有一班804 跟住飛站 再等過
你都識講係你自己唔識搭
咁你又一開口話人廢
洗唔洗搵個Concierge手把手教你先叫唔廢
成個po就係樓主搶口先
其他人舉反例,就黎黎去去都係個幾督屁出世識搭呀乜乜77,剩係想聽自己立場嘅意見
你唔揸棍波唔代表棍波車廢
你唔食榴蓮唔代表榴蓮係垃圾

咪話做街坊生意、熟路嘅搭咪唔廢
駁唔到又無視呢樣繼續講自己個套
真係唔知邊班人先係大細路惡過鬼
大佬 個爐就係你起嘅
accusation係你提出嘅 搶口話廢又係你
然後人地答你:熟客有用、市區長線有用、醫院線有用、凌晨得佢⋯ fair enough to rebut/ compensate 樓主講嗰啲缺點,冇呢啲缺點一係不可能,一係就變巴士。

然後就睇唔到、我唔知、陳百祥,反正都係同一套理論。
圍爐大細路
我試過上網搵到部通宵綠色小巴
搵到個站等咗一個鐘都無車
打去問佢要我打電話約小巴
因為個位唔多人上車所以司機唔入去
我真係屌老母

我記得屯門去銅鑼灣
以後唔再無坐過通宵綠色小巴
明明就係成班同樓主一樣既廢人
車都唔識搭係度圍爐
毒撚同紅van本來就唔夾
夜晚12點幾荃灣紅van出旺角 等齊人 等左半個鐘都未齊 頂唔順 叫佢退番錢比我落車 唔搭
49S🤣🤣🤣
終極緣份路線
唔識搭就叫廢 唔知上車定落車先俾錢就叫廢 唔識點嗌附近地標落車就叫廢 住喺附近或者成日搭呢條線嘅人先叫正常 你啲心態同啲老屎忽有乜分別?
我搭巴士 搭鐵邊個位出入都叫有個譜跟住 除咗好似進智咁嘅大公司 有幾何小巴公司會出路線圖同站名?我搭程小巴問多兩句仲要受個小巴佬氣
仲有乜撚野棍波榴蓮啊 我食唔食榴蓮 揸唔揸棍波車 關個社會閪事 但係小巴服質素差就肯定係大眾承受
你舉例都舉好啲喇
點解決續航力問題?
啲小巴佬最鍾意係等你遠一遠開始追車,佢唔開住,等你追到去車尾就到果陣扮睇唔到開車,我屌佢老味。
觀塘去荃灣最撚快係小巴
廿分鐘仲快過地鐵 邊到揾
To 樓主

你可以話小巴閪

但佢一定唔係廢
小巴>>>巴士
坐過頭文字van 35分鍾西貢出到mk
我唔熟路會上車時講定聲 「唔好意思呀 唔熟路xxx有落 到站可唔可以叫我?」
如果可行既話就盡量坐近司機位

我試過幾次so far都ok 司機會停比我
我屌 琴日先試過
我明明上車問係咪經果度
佢話經
屌你老母點知過曬佢都無比我落
on99
唔通我問你得個知字咩
唔熟唔會坐
尤其紅van

只會巴士/的士
呢個站要睇到夠唔夠車再計埋自己上唔上到先好排。
搭幾次己經要識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞