小巴算唔算係最癈交通工具?

585 回覆
2424 Like 418 Dislike
勇敢啲大聲嗌xx右落

路線問題,車站有牌
再唔係網上有
再唔係有禮貌問一問司機
有啲嘅直情答埋落車點行
又或者知你唔熟路到站叫你

好多時小巴快好多
坐紅頂:
試過上車比錢,比佢話「落車比呀」
跟住第二次搭,一心諗住落車比,坐低之後,條友擰轉身攤大手板,「喂」。

仲有果程車chok到仆街,又危險又成日比人bi,仲要係咁聽個司機爆粗。

果次係我最後一次搭紅頂
問過輕鐵未?
條路有得揀 小巴 巴士 地鐵
一定揀小巴
要睇牌先上車
唔熟條路線真係唔敢喺中途站等小巴
因為唔知佢會唔會班班都滿晒人飛站
識路先好搭

利申:中學6年都係紅van 翻學,20分鐘內必到學校,黨鐵要40 分鐘以上
小巴近乎點對點咁服務,僅次於的士
而且價錢平過的士
任何停到車既位你都可以叫有落
包括:燈口有落,前面路口有落,轉彎有落,禁區牌前面有落
agger
載客少車少又霸住d高需求路線
e.g. 上水屯門44
返放工時間永遠排到仆街
車程30分鐘排隊等車30分鐘
車又污糟多曱甴
廢老司機渣到恰下恰下
轉灣chok 到手抽筋咁
完全垃圾
紅van 永遠都係行大路,係凌晨兩三點坐只要岩方向點都會去到你想去既目的地!除非你係路痴
agree, 綠van司機死全家
小巴幾好取代私家車
依家重叫司機有落?架架都變晒撳鐘
你唔熟路未必搭,咁係你廢姐

以前要出區考DSE考之前幾日去探下路,事前已經google定條小巴路線到搭緊嗰陣開住個google map諗住實無死,點知就知諗住嗌有落個小巴佬話已經過咗站
到真係考嗰日廢事煩約埋個同學一齊搭的士去算
冇錯 點對點可以理解成總站到總站 咁就方便d
如果你係中途站上 就等到你仆街
算 最on9係唔根站,仲要嗌落車,作為固定路線嘅交通工具,實在係唔文明、欠規劃
唔show站名真係on9啲
唔熟條線真係要開住google map叫落

以前要出區考DSE考之前幾日去探下路,事前已經google定條小巴路線到搭緊嗰陣開住個google map諗住實無死,點知就諗住嗌有落個小巴佬話已經過咗站
到真係考嗰日廢事煩約埋個同學一齊搭的士去算
問咗電車未
如果十年唔出一次港島 完全唔識路 我可能會搭巴士地鐵算
小位,成日爆,夠戇鳩
我諗你係路痴一名
毒撚最怕既交通工具
點解有巴膠有鐵膠係無小巴膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞