小巴算唔算係最癈交通工具?

585 回覆
2424 Like 418 Dislike
小巴佬明明聽見你話某條街有落之後佢舉左手,
轉頭扮聽唔到駛入捷徑,
最後屌番你轉頭話你唔出聲。

但明明某條街有落把聲一D都唔細,
把聲二百人LECTURE HALL都可以唔用咪。
除咗總站到總站 同埋樓下搭開個幾部外
其他路線都唔知點搭
小巴真係垃圾黎 又貴
利申住果度一定小巴出入
綠van易搞啲
紅van真係唔識有時唔熟路見有人落就遠少少都跟住落咗先
總站上啲友成日得一句街口有落
上車個啲仲癲 係啲根本唔應該用黎上車既位截
小巴飛好快喎
即刻駁嘴
次次搭紅van都唔敢訓
巴膠細細個咪小巴膠
元朗通宵小巴 嗰啊叔開開下瞓撚左 成車人係咁叫醒佢
好多次紅van狗都唔撚記得
過撚哂站,一句過份唔好意思就是但放低你
小巴on撚9可以打去留位,試過有次要搭凌晨小巴,我企頭位,班車到嘅時候已經得番一個位,之後我諗住上車,有條8婆係隊中間走出黎話自己book左位,即刻屌柒佢
以前好似好多潮州幫乜幫先揸得梗惡
通常都係要試同埋跟人叫同落車

好彩就一take過,唔好彩就要行多幾步路
其實係咪鳩叫前面有落就得
都係要搭得多先至知個站係邊 幾時要嗌有落
有幾條路線好鍾意坐小巴 寧願坐小巴都唔會坐巴士/黨鐵
1. 金鐘去銅鑼灣
2. 旺角去九龍灣
3. 元朗去屯門

完全冇你講果D問題
又係mk 果架?
巴士價錢 的士速度喎
識搭一定搭紅Van
最慘係有時你唔識路
佢問一句「xxx有冇人要落」
冇人答就行近路
珍 弱智先搭小巴
第1次小巴唔熟路 永遠坐最前 叫個司機 提我落車 ,好在仲未試過俾人水鳩我
俾車阻一阻埋唔到站當睇唔到有人
開收音機最on9, 坐最後既要嗌勁撚大聲,有次坐前面嗌有落,個司機聽唔撚到飛左站,之後有幾個都要落既一齊屌7個司機,依家好在係有d 小巴有鐘掣
好撚貴..
不嬲都係預你落車方便,唔預你上車方便

點樣落車方便?就係無數咁多個站,只要停到車既地方,就係一個站

你撳鐘,點知你邊個站落?燈位前?燈位後?
全部相差廿零三十米,行車時間大約幾秒到十秒

再者,都冇預你中途上車,要個固定站位做乜?你會唔會搭的士要停正巴士站埋站先落呀?的士都可以隨時落,點解去到小巴會有安全問題/阻住後面?
試過搭小巴有人嗌前面巴士站有落
個司機起鋼咁話 呢架係小巴 只會停小巴站 唔會停巴士站
跟住冇人應佢,過咗一陣佢問 係咪前面巴士站落呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞