警世 千祈唔好溝有心理病既女

569 回覆
1983 Like 61 Dislike
俾屋企人搞到成日喊
男朋友永遠都會黎陪我
其實我都好內疚
但我真係好眼淺
點樣可以堅強的
依個真 好多人都underestimate情緒病嘅情況,以為自己handle到
當然都要歸咎於有啲attention seeker只係普通情緒低落但一少少唔開心就話自己係depression
搞到啲「正常人」唔係好識分辨兩者分別,久而久之就會underestimate左真正有情緒病病患嘅情況
想知呢度嘅巴打講嘅心理病係邊類
見有啲就話條女好易喊 極需安全感
有啲就話白卡女
呢啲女中出即飛 由得佢自殺仲好
之前個女朋友有情緒病間唔中會𠝹手, 我又唔知自己可以做d咩
問佢點解會𠝹手,佢又答唔到我
我以為我陪佢陪得唔夠, 點知原來佢一有小小唔開心就會𠝹手
同佢一齊5年 見到佢有𠝹手我都會好心痛 成日都覺得係自己搞到佢咁
不過都已成過去 同佢分左手後唔洗兩個禮拜佢就有新仔
最好就心理變態配情緒病女
諗起都好興奮普通人係駕御唔到情緒病女
巴打個名
兩個都癲嘅會點
唔係個個咁堅強 可以獨立承受到打擊
再深入D講 呢個社會冇足夠機制去引導成年人面對未知,面對突發情況,面對失敗 尤其是感情既失敗 對抵抗惡意既失敗

如果真係一句有病就去睇醫生就可以解決到所有人既情緒問題
,咁佢依家應該過緊幸福生活
藍潔瑛
所有女人都有情緒問題?正常人有七情六慾就係有情緒問題?
男人傳統上被教導要堅強,壓抑情緒,但係女性相對之下冇咁嘅要求。對比上嚟女性貌似比男性情緒化,所以所有女人都有情緒問題?
至驚廿四小時睺實你、愛你愛到殺死你嘅痴線婆
通常有情緒問題既,都易啲溝,同埋激烈啲
如果我男人的拳頭和下體只為我而硬
那麼我的眼睛和下體只為我男人而濕
做朋友太fd,講到啲野唔岩聽,好似想害佢咁,然後疏遠埋,爽
自己唔帶眼識人可以將所有責任歸咎於男人?
咪係,女攞黎屌啫,屌厭咪走囉,醫生咩
你一還手就報警話你打女人
之後周圍唱你係打女人渣男
緊係唔會出嚟害人啦
點解要搵下一個
造成有病呢件事嘅人先係負責果個
唔攰 所以唔放
呢啲通常易溝,溝到之後更麻煩
*所有人, ftfy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞