警世 千祈唔好溝有心理病既女

569 回覆
1983 Like 61 Dislike
溝到至得架,我應該輕度弱智都未必溝到
You can't spell psychotic without hot
郁啲就發癲好彩未拍拖即刻閃人
我試過無套外射
嗰日都冇乜嘢
第二日佢同我講覺得自己好賤
真係cls
做嗰時佢都ok 㗎喎

所以有心理病嘅女
真係唔好掂
其實有心理病嘅人本身就唔應該溝
lm
咁講好似好歧視,但其實拍拖基本要求係心理健全
如果唔係同邊個拍都冇好結果
當然拍咗先有精神疾病就另計啦,最緊要求醫
轉個頭告你強姦
yes 多年溝女經驗 唔健康既真係唔好亂掂
最近看到一篇故事《累了,就把心事放下來》,說有位居士剛認識一位出家師父,他們相約在一家茶館談論佛法,師父解釋因果、輪迴這些事情,談著,談著,居士跟師父提到個人煩惱的一些事,師父一聽完,他索性要居士用左手提起他剛買的三罐番茄汁,一邊提著,一邊跟他說話。慢慢的左手感覺到疲勞,居士不解為何師父要他一邊提著三罐蕃茄汁,一邊跟他說話。受不了這樣的酸痛,居士自行把左手放下,卻聽到師父說:「不要放下,拿著它跟我交談。」 聽到這樣的話,心理更不了解,手提得那麼酸,為何不讓放下手上的重物,輕鬆地與他交談?

約莫過了15分鐘,居士的左手實在承受不住了,才聽見師父說:「可以放下了。」看著居士狐疑的臉,師父居然笑了出來,說:「你不喜歡提著重物跟我說話,為何你卻喜歡帶著煩惱來跟我說話,為何你卻喜歡帶著煩惱來過著你的生活呢?手酸了,放下就好,對待煩惱,不也是這樣?或許這些煩惱就像那些番茄汁一樣,是你自己用手把它們給舉起來的呢?」

我們可以這樣的練習,一手舉起有重量的東西,一邊想著事情。手酸了,自然會放下手上的東西,看看是否有一天,我們會不會也學到,心累了,就把心事給放下來。我們能很容易的放下有形的重物,卻很難放下無形的重擔。對待無形的煩惱不也是一樣嗎?也許你的煩惱,就像你手上的東西,是自己舉起來的,自己招惹來的。何不也輕輕的把它放下。執著的人生會讓自己承擔莫須有的重擔。所以學習放下執著,也就在學習人生自在。
打撚死佢
過來人表示之前條女depression真係好難頂
勸各位唔好當自己係神醫同Jesus
之後點 有冇陪佢睇精神科
有接送佢見Counselling
成撚日攞個病嚟chur鳩我
有病大撚晒咁,收斂啦屌
同路人 有情緒問題嘅女人最撚鍾意講一句說話
根本無人明我
已經就撚哂你仲想點 氹完又發癲 成鳩日悶悶不樂 負能量爆登 郁啲又閪面

後尾我學識左 女人天生犯賤 知你好恰就肯定恰鳩你 叫你包容佢啲脾氣
但只要你夠惡 食撚住條女 佢就會乖乖做個小女人
有啲戇鳩對情緒病一無所知
但係會覺得自己接受到
然後死纏爛打,乜撚都吹得出
「我可以包容你」
「有我陪你」

到真係一齊喇
見識到發作就唔撚高興
「得你一個有情緒嘅?」

後來先知根本當有病係鳩噏
連google下咩係情緒病、有咩徵狀都懶

單身世一

又好似真係成日帽人
你ex 有冇發現唔係同你傾緊?
真 個人經驗
講真依啲一係就陪到尾,無能力就唔好開始,頂唔順分手就等於補多刀,同埋自己都應該會辛苦。
夜晚訓緊覺突然鑽牛角尖,然後剪你啫啫仔驚唔驚
唐仔is the best
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞