警世 千祈唔好溝有心理病既女

569 回覆
1983 Like 61 Dislike
情緒病只係性格西同脾氣臭籍口黎架姐
啲女人郁啲就喊生喊死,有咩睇唔順眼又唔出聲收收埋埋不過又比面色你睇
成個人意氣用事冇邏輯都算,仲要迫你用佢角度睇個世界
正常人都搞到焦慮啦 好意思講咩男人搞到你情緒病 係你本身就有病唔好瀨人
我下來你出去
我曾經抑鬱+焦慮一年半
我係會自己匿埋喊,過一排先會同男朋友講,我果日點點點
可能因為咁佢先頂得順
如果日日都對佢發脾氣,應該一早散咗
不過曾經有病都好煩
會驚自己好易復發,累人累物
其實男性都會,只係女性本來就更加情緒化所以更受影響。
睇返身邊有情緒病嘅人,好多都係出身自問題家庭,見識過佢父母就明白點解會搞到個仔女咁樣。
生仔真係要考牌,就係呢啲仆街累埋下一代。
我都係過來人 其實唔一定女 男都係咁
琴日講分手

認真 好易自己亂諗野 跟住發癲

逼你順意

唔順意就情緒勒索 上你屋企六國大封相
你講得出代表你未試過
試過就明有啲野唔可以亂嚟
好過唔夠你打都要繼續打要一齊死
你還手 佢入醫院
佢骨裂仲裂繼續打你
點解所謂「情緒病」女人佔多數?定係其實根本係公主病,港女病?
係,試過之後好痛苦
搞到人都癲
其實無論男女,有情緒病真係辛苦自己又辛苦人。
最慘心理病唔係生理病,冇得食藥就好返。
似我老豆咁就on9

後生果陣諗住挑戰難度

同呀媽依個控制狂結婚

就算呀媽幾野蠻幾惡啃都就晒佢

以前好似一張申請表要填,老豆想check下有冇問題,呀媽就突然發脾氣唔俾佢掂,結果係有野漏左,呀媽唔認做錯野,老豆唔出聲話費時家嘈屋閉

如果換轉係我,你野蠻唔講道理,即刻就似隔離屋光頭巴士司機模式咁,鬧到你懵,鬧到你驚我,必要時同你玩公審打去你外國果邊d親戚度,衰野揚通天

而家老豆死左,呀媽就喊喊喊。我有時約左人出街食飯,我未返屋企你半夜唔肯瞓,我心諗你咪唔好瞓囉,關我乜野事呀
每次出事,你好清楚今次煩完,好快又會有下次。
睇住同一個問題不斷loop,真係好灰。
咁可能係你地根本唔夾

又係我我同左醫生講 我個醫生話我一定唔係BPD
我都唔係好知點解
不過我都好羨慕男人堆好似無咩是非 有咩拎出黎講
利申 返工全部女人 好彩都算少是非 但女人多真係好麻煩
真係
以為忍讓下對方就無事
不知不覺自己承受更多
最後難為自己
利申 :過來人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞