IG shop討論區(11)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
有睇開韓國貨源 啲手造羊毛大褸 來貨價都係十萬won起跳 都真係幾貴
想知airy journal做咩要改名
好似無乜人講whybuyonline
我見好多人買
佢地又愈做愈大

ommu屌打kru, 啲款基本上都齊,仲再平2-3成cls
不過D料都好一般
邊間
應該冇咩用 喺度開名仲好
可以一試
估唔到wor 好假?

呢間出哂名都仲有人中伏
呢間出曬名買淘寶貨支持報海關
通常佢賣常見日本brand係貴啲 要搵買手買又要俾運費
屈臣氏/萬寧有入開嗰啲一定平啲 要格下價
反而有時小眾brand值得喺佢地到買
有間比起slow_over抄得仲勁喎
係IG睇到廣告 次次都認錯係KR:U
連網站個版面 文字都90%相似

想講呢間鋪都幾癲
個店主勁自戀仲要自稱教主 啲客係教徒
全部story同埋post都係影自己個波同名牌袋
仲要瘋狂屌客 點解可以咁撚多人幫襯
退一萬步撇除佢樣衰自戀同屌客呢方面 其實佢啲衫真係好普通喎 好似下面呢件 ASOS 百零蚊都有同款啦 我知經營Instagram shop都要賺人手成本 但呢啲衫真係無咩必要嘥多啲錢喺佢間舖買

其實CS真係重要 就算啲客幾白癡 你一出post/story屌客成個印象分已經差咗 點知我幾時會問咗條你唔鍾意嘅問題 cap9我公審 不過有啲客會唔理照買
死忠比街客重要
呢間野之前賣個福袋(賣唔出既衫)比個客
個客條褲長到仆街 問佢可唔可以換
佢出左幾十個story屌人 仲搞埋d qna問人係佢問題定客問題
跟住block哂d投佢問題既人

唔明點解有人會買佢既衫
又唔係靚又普通 仲要賣到幾百蚊件
屌笑死正宗閪女人
呢啲垃圾igshop 係咁叻嘅話就開舖喇
網店唔做好CS 搵鬼買咩 尢其係紅咗出哂名個啲 一概唔會幫襯 俾錢買難受咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞