IG shop討論區(11)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
唔係啦 仲要我pm佢都唔覆 vendre.dii正垃圾黎。等左兩個星期都無貨 問又唔覆 各位小心
幫襯佢就真係idiot
喺slowover買過嘢 試過佢寄錯size 寄錯item 甚至直情漏寄幾樣item又抄人又無誠意 真係狗也不屌
Slowover 成日以為自己好平
但其實佢計好晒 大部分只係平出面20-40蚊
Which其他舖頭有上身圖、有size chart、有實體店、訂貨兩三星期左右就會有,無都會update d 客
Slowover 乜都無 有人買先訂貨 其實佢可能賺得仲多過其他Ig shop
但仲要勁慢 勁多甩漏 態度又差 乜service 都無
除非價錢差好多或者其他舖落咗架 唔係我都係去返其他舖買
(btw 佢啲實物圖醜到爆,仲有有啲衫一睇就知係佢自己揀,因為勁醜)
Ig我買過

Knock and knock
- 太子有實體店,店主nice,現貨唔多不過訂貨算快有

2littlebob
- 葵廣同銅鑼灣有實體店
- 轉咗型,之前主要賣韓國野,而家多左日本野
- 韓國衫明顯係同其他舖唔同,料同款無以前咁易撞款
- 兩公婆又談不上好好服務,但佢地好真!
- 訂貨唔算快
- 店主會share自己嘅鞋同袋嘅牌子,唔錯唔錯
(但轉型之後我買少咗,因為有啲款太型太大 我比較矮carry唔到)

In a stone
- 旺角有實體店
- 有交帶
- 款唔算易撞,價錢合理

Airyisland
- 葵廣有實體店
- 算快有貨,價錢合理
- 唔知點解次次去門市都覺得同佢Ig個感覺差好遠

109room
- 旺角有實體店,但等𨋢上落等到癲
- 有一排覺得偏貴,但尚算唔太易撞款撞到應一應
- 等貨有啲耐

olivier odorant
- 澳門店
- 店主好好人
- 日牌,唔貴,top百幾蚊就有

- 其實係米執咗
- 啲野同reopen 有一輪撞到應一應
- 店主幾好人 有交帶

外國牌子買過:
石天欣
- 答問題都幾詳盡

sfl_hkshopper
- 售後好好,每件貨都有正單
- 我見佢Ig講有客想整袋但專門店話無record, 佢同外國個sales聯絡搞掂返成件事,所以我覺得都信得過
想問下大家有冇恤衫推介?
好想買到啲唔洗燙又有少少oversize既款
好多話唔會皺但睇人影出黎又皺到仆街
有冇人知呢間missneakerhk咩料?
Kaha low gtx賣990 出面成1600-1700
聲稱hoka家族代工廠

咁佢講得係代工廠 即係唔係真野啦
條眼線長到
想問吓 solobuybuy啲貨係咪真?
格紋頸巾有冇推介?
見sercostore同3am都有賣緊
有冇人買過可以分享
CLS吹到16度都著得
如果喺街見到有人著到咁,
我淨係諗到院友袍先會係咁

夾棉但係又話好薄
即係唔暖啦,咁即係入面係夾左d乜?
我想講夾棉就算薄但係都會好硬挺,
佢果件嘢個質地肯撚定洗完會「wear」哂

吸晴呀,似白卡孝服囉

著圍裙出街?

補充返
阿店主真係潮流尖端,得好貼

一眼望落以為訓教個啲棉胎
好柒邊個會著出街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞