IG shop討論區(11)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
係咪好多間都有嗰款bra top?
之前有格下價 同款黎講佢算賣得偏貴
買過一次,全部勁大件
無佢咁高/細粒少少嘅都著唔落
質素普普通通,偏貴
咁都係不了
我通常買褲
好舒服喎但真係偏貴
有冇人買過flossy flossy?
由網店開到兩間門市,
有啲款淘寶都搵到,但佢mark up勁多
有啲basic款嘅上身top都賣成300幾蚊件
Ingni/ Honeys都唔錯
仲要勁貴,聲稱用靚布喎
邊個知?

佢出果d ruffle 領著起成個小丑咁
你著埋我果份真係
呢件都有啲似30menu, 改左做方領咁解
有冇人有follow呢間見到件件都係淘寶貨 真係件件都係求其cap幾件比大家睇吓 連啲圖都係淘寶啲model
點樣先可以睇到圖
有時唔小心睇到佢d live,哇屌一個店主就豬到
另一個就成日閪口閪面咁
一副「唔買過主」嘅面口,講嘢又串柒柒
請到d衫幾咁辛苦自己一手一腳「原創」

一search其實咪又係egg trading 果d大傘裙、wrap dress,層層疊咁嘅著法,其實真係唔覺有咩咁特別

Egg trading

OUAT

仲未計佢d抄少少又扮哂自己原創懶有個性嘅衫款

Wrap dress

Egg trading

OUAT

2層大飛飛領

Egg trading

OUAT

點解咁熟口面嘅
Egg trading

OUAT

我一直以為係佢地design
有少少失望

扮咩台灣人
我最頂唔順係講到自己用幾貴嘅料
所以「值得」賣咁貴

你老味,就算用貴料,你用錯剪裁一樣都可以糟蹋哂塊布,唔撚係用貴料=賣貴d囉

好似呢件咁

屌你外面件背心裙一睇就以為拎d cheap布求撚其剪完撻上身又皺d線頭披哂口,又唔封好條邊,條裙一洗完就仆街(不過我知佢實叫人手洗
呢間真係收收皮
Ouat都cheap架啦抄外國牌子
但呢間 走去抄香港ig shop (ouat, 30menu)
好撚7
點解會有人買
其實全部都係抄外國牌子
點解分開定義呢間係抄香港igshop
咁因為依間真係好7
呀店主自己係ouat 既客
佢拎番自己係ouat買既衫再自己出
佢唔係抄ig shop 唔通話佢抄外國
佢根本自己搵都無搵

最明顯就係依條啦
依條ouat出

Take time店主之前自己ig post, 依家好似delete 左
依條佢係ouat買 嗰陣佢未開舖頭

然後佢自己舖頭出咗呢條

無論cuting,布料
全部抄足
拎番係人地鋪頭買既野出黎打版
然後再賣咁貴
真係好7
講到自己自家製 好撚特別咁
又係到吹自己日本布 塊布好靚咁
其實可能都係深水埗d平布
究竟佢地幾時收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞