公務員宣誓後可以移民?

398 回覆
16 Like 668 Dislike
人哋都效忠支那 aka 敵國 咁都手足
就係因為入面做先知宣完 照移到
其實就算台灣, 都只係叫你申報, 冇話宣左誓就唔得
好合理姐佢都驚共諜 點都要巡例問一問拎個資訊
不過台灣真係唔知啦
咁樣提及
我就真係唔知邊個自我安慰緊
佢貪多幾個月糧暏
都辭左職啦
大把狗仔狗女批咗bno visa啦,係班連登仔唔信
識有個做接機既手足
接過一個藍絲家庭客
又係交稅
D反駁理由有冇新意
既然宣完誓冇後果,咁點解政府咁急要人宣誓?
根本個個唔係宣誓係聲明,要去到ao以上先宣誓
Y NOT
的確呢個世界無報應的

所以大家自己寫信, 發電郵去英美澳加紐既移民局
同佢地講, 香港有間諜, 有公務員+公營機構既人宣誓左, 係中国既間諜
佢地入藉為左滲透, 幫中国做間諜, 蒐集情報
附件係宣誓件野

想人地做野, 你地要同人地講清楚呢班人係中国政府間諜
講得一清二楚, 除左移民局, 可以寄埋比議員之類, 儘寄
加拿大
台灣廢事啦 攞自己黎搞
英國公務員?
你係咪搞錯啲咩
宣誓目的係要令人有後果?
林鄭要人宣誓係迫人支持國安法 同中共交代呀
加拿大
https://www.thestandnews.com/politics/%E5%B0%88%E8%A8%AA-%E4%B8%8B-%E5%8A%A0%E6%8B%BF%E5%A4%A7%E9%A7%90%E6%B8%AF%E9%A0%98%E4%BA%8B-%E6%B8%AF%E5%BA%9C%E8%BF%AB%E5%8A%A0%E7%B1%8D%E5%9B%9A%E7%8A%AF%E9%81%B8%E5%9C%8B%E7%B1%8D-%E5%81%9A%E6%B3%95%E4%B8%8D%E5%85%AC%E5%B9%B3-%E6%86%82%E5%8A%A0%E7%B1%8D%E6%B8%AF%E4%BA%BA%E5%BE%9E%E6%AD%A4%E5%A4%B1%E9%A0%98%E4%BA%8B%E6%9C%8D%E5%8B%99
另一方面,港府上月要求公務員宣誓效忠,令不少擁有雙重國籍的公務員擔心其外籍身份會否有影響,「加拿大對雙重國藉沒有問題,而當中亦會涉及該人士對他國的責任(obligation),對此加國沒有意見。」他表示,假如香港公務員往後有意移民加國,曾經宣誓效忠中港政府,也不會有所影響。
你地想班宣誓左既人, 人地落閘

你地自己寫清楚原因, 加埋附件份宣誓
指出呢班人係間諜
呢個無報應
但唔代表你地無野做到攪到落閘
大家自己寫信, 發電郵去英美澳加紐既移民局之類
同佢地講, 香港班人係間諜, 有公務員+公營機構既人宣誓左, 係中国既間諜
佢地入藉為左滲透, 幫中国做間諜, 蒐集情報
附件係宣誓件野, 清清楚楚指出佢地效忠中華人民共和国, 為中国政府做事

想人地做野, 你地要同人地講清楚呢班人係中国政府間諜
講得一清二楚, 除左移民局, 可以寄埋比議員之類, 儘寄
你地想攪到宣左誓人既人比人落閘
唔係無得攪
但你地要自己做野
起碼要鬼佬知道呢班係間諜, 到時人地收唔收係人地既事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞