公務員宣誓後可以移民?

398 回覆
16 Like 668 Dislike
繼續屈鳩人乞食科柒頭
你真係專講戇鳩野
記得你喺另一個post俾人屌到仆街
如果外國制裁黨
咁宣誓有無問題
公務員前境難堪
供樓出國用銀行
乜都受影響嘅話
當局有無咩安排
公務員忠誠宣誓
當局當然要處理
我道歉
連登只有兩個台
Cctoy同非cctoy
真係兩個世界黎
台灣好似唔得 唔肯定
鮮嫩龜頭 #36995
請唔好潛水

請回應,為咗老屈全部公務員迫害市民而否定普通法嘅無罪假定原則,係唔係同自己一直爭取嘅民主法治有矛盾
極大機會以後會唔得,特別係德國。依家香港公務員新誓詞同當年納粹黨入黨誓詞有一點相類似,就係要求宣誓者效忠習近平(希特拉)本人(或者係有類似效忠黨主席本人嘅內容),呢點係仲更加超過效忠黨嘅要求,喺德國人眼中就等同放棄個人意志,德國對納粹黨員並唔會有所謂「我只係執行任務既打工仔」嘅概念,因為德國人嘅概念係,就算你係被迫入伍被迫對人民開槍,但係你可以故意射失故意射天射地射空氣,而宣得誓讀得出誓詞就代表咗係你個人嘅選擇,無從抵賴。

不過如果係其它歐美國家,照計低級公務員就唔一定會砌你,不過點先為之低級就真係要視乎個別國家做法。
師兄你嗰份誓詞邊度嚟 好有興趣睇吓
佢喺另一個時空,應該俾唔到你睇
得...酸世做狗都得...
b4 1997...

已移十鳩幾年!
屌 咪咁啦 人地作得好辛苦架
乜唔係台灣唔得咩
明嘅,不過都想以其人之道,還治其人之身

鮮嫩龜頭 #36995,唔好潛水呀喂

你為咗老屈全部公務員迫害市民而否定普通法嘅無罪假定原則,同自己一直爭取嘅民主法治有極大矛盾,其實你知唔知自己做緊乜
對唔住
我唔應該咁直接
Sorry
我唔應該對病人咁harsh
嘈乜
過三五年咪見真章
以往無人辭職
多3-4倍都係0
擺明係斷鳩估,冇痛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞