公務員宣誓後可以移民?

398 回覆
16 Like 668 Dislike
連登既世界唔得
好坦白講 到時咪走 唔洗諗英國話咩會取消佢個國籍 連林鄭老公兩個仔個啲都未取消 幾時先會取消公務員啲 雖然係好唔公平 但都要認清事實
唔覺有好多公務狗辭職唔做 去移民有無0.01%?
呢度係連登,連登話唔得
好似得台灣唔比
點撚樣呀
一時又吹到簽左就一世移唔到
而家又話簽完無耐辭職就唔計
成個post 最好笑係

移民審批官唔知咁多,要連登仔寫信篤灰
果然天下連登仔最勁
有錢邊個國家唔歡迎?
要求長工簽宣誓係2-3月個時
個時唔宣即辭職要做多3個月
咪做到6月幾先正式走到囉柒頭
老屎忽就係 後生黃多
成班戇鳩以為外國唔會睇份聲明嘅內容
其實除咗台灣有特別提到你有冇宣誓效忠特區政府/中共外,其他國家都好似冇提及有影響

識一個公務員照宣誓,幾個月後照申請BNO VISA
最近都批咗,當然佢都辭咗職啦

準備做機場送別+1
而家辭左職都仲有得講, 都係2-3月先出宣誓
但係幾年後先走出黎個批應該難講
點撚樣呀
一時又吹到簽左就一世移唔到
而家又話簽完無耐辭職就唔計
要求長工簽宣誓係2-3月個時
個時唔宣即辭職要做多3個月
咪做到6月幾先正式走到囉柒頭

人地咪話照宣左誓囉屌你老母死傻閪
連登仔唔只分唔清FF同現實,理解能力都因為成日FF而受影響
幫手訂文具同影印果個aco點迫害到你?
咁點解唔係你哋提供證據證明全部公務員都迫害市民?
連登仔為咗自圓其說連無罪假定都無視埋?
「公務員就係邪惡的證據」,你話係就係?
成日自己FF就當係真,連登仔果然係忽上腦
非主流就係非主流,冇得救
辭職多舊年三四倍咁(professional grade)
事實上有公務員在宣誓後都辭工移民,辭咗工就同政府無關係啦,大家以為公務員都係777、PK 等咩?
個五年跟本用黎審視有冇反英舉動
連登仔話公務員不論職系都係極權走狗嘛,同777同罪

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞