公務員宣誓後可以移民?

398 回覆
16 Like 668 Dislike
即係兒登仔覺得英國內政部會特登而家呢刻明知你宣咗誓但係照批Visa俾你特登等到五年之後追番你六七年前簽嗰張港共逼你簽嘅宣誓紙然後唔俾PR你

好心啦 之前話Visa一定唔批 而家見到批Visa就話五年後一定唔俾永居你 到時五年後比永居就話一定唔俾公民你 到時俾咗公民你就話會隨時褫奪你個個wishful thinking自己打飛機
按邏輯推論 做間諜工作就唔會明面上簽宣誓仲要申報比人地知啦係都搵過第二d理由啦
ff 打飛機會令人好過d
有人做狗都照批,有良民證基本上冇咩唔得
不過5年後唔知
支那人:鬧還鬧,移民還移民,兩樣野嚟,千其唔好攪錯,唔好唔批
中共政負叫得你班友仔簽名就一定係有特別原因架啦
Popo 應該唔可以 你話郵差 ACO 救護 消防 都叫冇咁敏感
又捉到
暫時得狗有拒批情況
台灣,英國,馬來西亞都拒批
唔好性幻想啦,手足
連燈仔日日開post叫移民 但走極都未到自己走
點解啊? 因為又冇錢又冇能力囉
公務員搵得錢多 就算唔走起香港生活一樣過得好好
連燈仔眼紅就日日吹水大9班公務員

移民大家鬥cv 連燈仔都輸9條街啦
一班係civil servant 一班只係岩岩讀完書 / 社會最低層XX師
人唔笑狗都吠
好心宣左誓就即係你看重份工多過其他野
就咪撚移民啦
5年後取消番你國藉都得
港共又取消埋你國藉
到時唔知邊個笑邊個
連登仔的自我安慰
連登仔之前成日話公務員點廢又話全部都係極權走狗
仲有啲傻鳩FF光復後要點樣清算公務員
大佬呀,咪撚癲啦!
好撚肯定冇做過dirty job嘅一定唔會有事
(文職有份做dirty job嘅根本只係佔少數)
全世界係得傻鳩連登仔針對香港公務員
我知連登仔唔會接受到呢個現實㗎喇
無講唔得,但要如實申報
班港奴邊有維吾爾族咁勇
你試下去移 實ban
台灣可能專搵呢啲人反間諜
大家繼續慢慢FF
反正你哋除咗FF就乜都做唔到
5+1個1會審查 畢竟英國重視合約精神 加上冇人逼你簽宣誓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞