公務員宣誓後可以移民?

398 回覆
16 Like 668 Dislike
入藉無份
近呢幾個月都好多
無錯
咪玩啦
又想食兩家茶禮啊
我相信好多佢地D親朋戚友會篤灰比英國,到時有排佢地煩
btw 唱好話冇事個班宣誓公墓猿唔駛再自欺欺人啦,做得朝廷鷹犬又點會冇後果,如果冇後果港共要你地宣誓黎把撚啊
唔出奇 因為效忠他國
不過應該唔會取消PR 有得繼續住但冇福利
快啲落閘
等啲食兩邊茶禮嘅仆街生生世世做大灣區人
其實唔係紀律部隊 普通小薯都大機冇事
有錢就得啦理得你係咩人咩
吹大左啦
被制裁都移民到,你老豆都變鬼佬
所以仲有人為咗份糧考狗
同香港人講骨氣真係天真過阿嬌
除左台灣 其他都冇問題
係呀係呀
由唔批慢慢spin 都唔比入籍,下次個龍門又搬到去邊呢
即刻有兩隻走狗負皮,但又唔留低comment 反駁
公墓猿唔洗移民啦,咁高人工,係香港屌下黃絲又升職,又有宿舍又剩

咁都移民先on9
好嬲好嬲
得罪講句,SEO/any senior officer grade以下根本咩sensitive 嘢都唔會有份做,even EO都係打吓文寫吓report,同political work零關係。又例如,唔通做正苦園藝師又係愛國?救護員又冇得移民?
相反,呢啲穩定收入嘅公務員起碼有返咁上下人工/saving, 過到去淨係交稅,冇得咬福利,人哋國家點會唔歡迎?
不過,連燈仔中意點講咪點講囉,還掂連燈大把人都諗住留低交稅俾香港正苦
你點肯定到?Ching係英國移民局做?
佢話得就得
我可以講唔係囉
我舅父以前做柳記
上個月先入籍加拿大
我唔知佢身邊有冇人係真係移咗民,但外國睇移民係睇你好多野,cancel你居留權都仲得,護照就無得cancel,唔知點解佢地睇到外國嘅移民官咁兒戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞