[你問我答] 蘇格蘭生活 - 5

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
我落街望唔少,好多都幾大隻
不過都好多大肚腩丫叔
攪bbq記得搵埋我
去到冬天咪大鑊
適合既,我覺得而加喺度打工都唔錯
見到隔離屋,一家四口加隻狗,好幸福
你都可以
我覺得蘇格蘭真係唔錯

但…真係冇啖好食 接受唔到

我要喺有好嘢食嘅地方先生存到
英國除咗倫敦之外,應該都幾難滿足到你呢樣喎
你真係要諗清楚喇如果要黎英國。
呢邊啲狗好乖好少亂9咁叫
係英國連做狗都輕鬆啲
口腔期小農dna
黎咗蘇格蘭都大半年,我已經進化到三文治當飯食。
當然掛住香港野食,但有乜計?唯有係唔係都一餐,黎得就預咗。
我成日見隻狗出花園玩同開大,香港飄要忍屎忍尿等落街
我成日見啲猫自己行出條街度9HEA行一陣又自己返番入屋,好撚正
我又唔覺冇啖好食....我個freezer滿到唔夠位....全部都牛扒..牛肉粒.三文魚....雞肉...反而出街就真係冇咩好食....但全英國都係咁
Granola+Salad+包+各種肉類 己經係我主食.....來左三星期....一粒米都冇食過....
要整中餐係可以既,但太撚麻煩
本身係香港自己煮都係意粉,煎塊扒炒隻蛋
所以我應該慢慢就全面飲食西化算9數
上樹上屋頂....捉雀仔
今日天氣勁好
而家每日餐單:
早餐
乳略(Made in Scotland)+麥片
或者多士(baked in Scotland) + Graham's butter 加杯熱茶

中午就因為返工係出面,多數就咁搵三文治食就算

夜晚係屋企就自己煮
意粉 (Made in Scotland, Lidl有得買都幾難搵係scotland做既意粉)
煎下蛋同肉, 都係farmed in Scotland
一條友整中餐唔化算....同好難計份量....西化簡單就最好......意粉我都冇煮....煮多個意粉就食少左其他野
蘇格蘭邊度食生蠔好
Oban?? Seafood Capital of Scotland
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞