[你問我答] 蘇格蘭生活 - 5

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
supermarket都有熟食呀,燒豬手好正
唔到0度我都唔開暖氣
邊間呀....唔見有.....最多係見asda superstore有燒雞
咁都要4x幾一個月....
咁撚堅 我之前3-4度唔開一兩日隻腳已經生蘿蔔,張被又唔夠暖
而家無
我怕凍
室內12度就要開
唔係做唔到野
Single glazed 已爭好遠
太陽能幾錢?
加wood burning stove會好開心
你住sub urban應可以用?
唔似香港咁平喇
習慣下
樓主會建議移民去英國嘅人住咗英格蘭一排先搬去蘇格蘭定直接去蘇格蘭落腳?
現在我都凍到訓唔好覺,應該唔夠被。我呢到算新屋,冇得燒柴啦。搞太陽能既話要比多10000鎊.....但三年計先可能慳到900鎊

一陣去Hotel Chocolate 買份禮物比隔離屋,say 個hi,有冇食過,好唔好食?
我就係英格蘭隔離一排,先去蘇格蘭。我覺得係兩個明顯唔同地方來。你想知d咩?
無食過
有冇車?有就去去tesco extra入返張被
買張13.5冬被

可以自己裝fireplace
睇下你個區比唔比咋
你唔係住semi detached 咩?

https://www.fireplaceinstallersscotland.co.uk
冇車呀....前日去左tesco extra不過冇野買到....全部都club member price..(剛剛先申請,等club card)..之後去左ALDI SuperStore + Farmfood
我係屋企indooe camping 仲訓緊Airbed,訓左兩日又幾舒服

我仲未收到Bank of Scotland Debit Card,係唔係一開戶就自動寄來? Activation Code就咁快寄....但冇card....
會寄啊
Clubcard price你down個app就得
fire place好似要用好多位,間屋應該冇咁大。再有機會買,可能買古屋,卑自己玩

好細咋
買啦 冬天好有氣氛
同埋暖過暖氣
勁唔明白呢到巴士司機成日問我去邊先比我拍card.....又問我想要咩....我一個人....唔係買single ticket咁係咩...又standard price....好唔明
會平d
由1.7-2.5不等
妹似小巴分段收費咁
問你就講啦有折頭啊
過左冬天睇下點先,用來backup to boiler 就幾好
好正
又可以執後花園d樹枝燒
玩火好開心
where where where....聽到我R哂頭(己經上左車想拍卡....)
ALDI 唔知self checkout 有個磅,我放左個backpack落去,個old staff 叫我put down your bag....我咪put down 左囉.....點知完來你叫我放地下
花園冇樹....唔係話有樹唔好咩
個鎊係鎊你有冇偷野
唔好擺未scan過的野上去
唔係係英國住過咩你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞