Adblock/Adguard/DNSCloak/NextDNS 係咪廢撚咗? (7)

1001 回覆
23 Like 4 Dislike
ublock駛咩要 內置夠勁啦
日日自動up啦
感激,換左你呢個list,上得返icable.
一路唔見有block ,但係上唔到
今日連登廣告出現返
唔係又要我重裝呀嘛
ios adguard pro每次重新開機都一定冇晒啲block list
佢新version 係bug bug 地.

你試下將你block list 同allow list export 落一個text file. 跟住真係要reboot 部機個陣, boot 完入去block lsit 同 allow list import 番入去
唯有係咁啦
勁撚食電仲要,訓醒得番50%
冇咁誇張
12 mini
我用咗成年一直都係1%
未遇過食電問題
千祈唔好update我原先都係1%
換咗做NextDNS
等佢更新好先用返
我4.3.1喎
中大咗伏
12 Pro Max無呢個問題
adguard會block facetime點解決?上官網睇要開split tunnel但我一直都用緊,試過allow返apple都唔得一定要成個app disable
未試過

Ps: 用oisd full list
一開adguard wifi就斷...jm9
adguard home 無啦啦block 唔到廣告
奇撚怪怪
喺apple tv用nextdns嘅時候,睇viutv係會冇咗廣告,但係去到原定廣告位會跳返去條片一開頭

有冇辦法搞搞?
係咪唔推blokada?
見冇咩人討論,一開就用得唔自己加list咁煩
唔洗加list 就係我估呢度大部份人唔用既原因.

default 幫你set 好晒block list 個d, 好大機會用香港既app 或者去香港website 係會唔識block. 有好多app 如果你唔specific set d rule 黎block 係照出廣告. 九巴app 係其中一個例子
反adblock得嚟,係要整蠱返個user
如果有whitelist就好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞