Adblock/Adguard/DNSCloak/NextDNS 係咪廢撚咗? (7)

1001 回覆
23 Like 4 Dislike
CHOK巴你sub左邊個plan
我有iPhone同iPad唔知sub邊個好
同埋weblock果個developer覆左d人話well noted iOS15用唔到佢地個ad block feature,會黎緊update
nextdns啱先試用緊 睇下會唔會一個月用爆free quota
我有個nextdns plan sub左150蚊年plan, 有冇巴打要, 可以prorata 轉售比你.
好簡單
全部野係 Web 入面Setting
有Block List比你揀
IOS 裝佢個Apps
Android 入番個 DNS Address就掂
我用緊佢DNS profile 都block 哂廣告
唔好用咩?
去到下年7月
跟足樓主咁set 但我衰咸濕熄左adguard黎睇av01 之後開番block唔到部分廣告
例如av01同埋網頁版youtube 但其他app既廣告又block到
試過重開機同kill app完 (adguard & safari)都係咁
另外仲有ipad係同一個Apple ID同setting 係block到曬所有廣告.
請問有無得搞?
我會試刪app 重裝, 如果真係唔得.
真係
我買咗Adguard幾日發覺又食電又成日重開嗰VPN
有時仲要手動開關一次先上得返網
轉咗用nextdns之後爽好多
不過如果用nextdns filter 有啲apps會連線失敗 唔知係咪block得太勁
用咗adguard好耐 未遇過你呢d問題
Next dns 運作原理唔係一樣咩?
我都唔知點解 但重裝過幾次都係咁 屋企就照用Adguard Home
試用吓nextdns先 睇下返唔返轉頭 始終買咗lifetime
有機會個list太勁要自己睇log再whitelist
我估計你有野set 錯.

正常情況下, 係 battery usage page 個度, 係顯示1% 用電量, 或者係低至接近0% 好似我呢個咁

自己打apple.com
然後whitelist 就搞掂
唔多 唔好日日更新會煩
一直用adguard 冇事
唔識用咪轉會
Adguard 問題請教
我公司個wifi較弱
如果由個位行去另一邊 個wifi會斷左
轉番用數據會上唔到網 要關閉Adguard再開
先上到網 有其他無解決方法?
根本adguard 就係勁撚食電
開住個VPN 慳電就假
上個禮拜我都發現呢個問題 不過唔係adg而係adg vpn,但呢三日離奇又無再食電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞