Adblock/Adguard/DNSCloak/NextDNS 係咪廢撚咗? (7)

1001 回覆
23 Like 4 Dislike
整個screenshot 黎睇, 唔係好知你講邊度.

記住screenshot 個陣攞走有關個人既info 同圖
搞掂左 頭先用cloudflare 安全 dns 連圖都block埋
依家轉番cloudflare dns 就ok
thx 潮偉哥
其實我有個疑問
例如我用telegram send message
喺AdGuard 入面睇返係完全冇呢個activity
(我唔知呢個send message 動作係用咩protocol)
咁如果安心上路又係用返呢種protocol
係咪AdGuard 完全block唔到?
可以
兩個一齊用都得
mac firefoxchrome版
no
iOS app twitch廣告block唔block到 之前得 而家唔知點解失效
想問長開住係咪會食電左?
adguard home 唔記得密碼 點reset
呢排成日斷network
教學條Filter link 已經只用第一條(寫iPhone X或以下只好用一條個到)
但我用緊13pro
我長開係一日用1% 電之內.
刪app 重裝
有用過 一樣作用
會 好快搞完
抄完搞幾吓
想請教下,ios15入面用adguard/lockdown 呢類vpn based firewall係咪依然會比system app bypass? 記得之前啲人話uid 0嘅app係可以係macOS同iOS度無視firewall照過,但後來apple因為mac出事所以出左fix比mac,咁ios有無份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞