英國學車+考牌討論

653 回覆
57 Like 2 Dislike
呢個係用email function問,就冇提及過185日

但規距係唔夠185日係唔比你轉嘛 你上官網試吓已經知
https://www.gov.uk/exchange-foreign-driving-licence
係英國揸緊車嘅巴絲打,想買二手車有冇咩要留意?
去返大廠嗰啲approved used 會否穩陣啲?
英國揸車大概budget要於幾多?油費係唔係佔最重?同香港差唔多?
好似好多問題,感謝各位幫忙
我知
lm
原來幾簡單

利申 英國留學生
Pass?
換牌咋 冇膽考
巴打一直喺英國?
讀書啫 都就完
香港p牌轉英國牌之後,係咪可以返香港補領返香港牌?
Why you need your Hong Kong driving licence?
好似係返香港報失 我暑假都會做 好在仍在p補領都係$90
【英國首宗】無油行高速公路致交通意外 司機害死表姐囚3年

https://hk.news.appledaily.com/international/realtime/article/20180325/57991757
09年英國考一take pass

仲記得果時個呀Sir 成日話我慢叫我 more gas more gas (佢自己閒日渣7代EVO)
學車還學車就係學點樣樣唔好阻到人
想問下如果fail路試要隔幾耐先可以報下一次?
英國有
1. high speed driving, about 60 mph
2. roundabout
可以即book, 距離fail嗰日最少10日
想問下如果fail路試要隔幾耐先可以報下一次?
可以即book, 距離fail嗰日最少10日

唔該曬
3/23 寄:
香港2牌 (足185日)
相+ 43gbp 支票
已過期嘅牌照細名
用passport no. validate

4/9 收到新牌
bno算唔算第3點
p牌呢
可以 但係under 25+p唔會租到車
用咗五個月,終於pass
Congratulations!
我6月8號就考啦 考cambridge
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞